https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Od danes v tujini telefoniramo ceneje

01.07.2014 ob 9:30  

Z današnjim dnem pričnejo v EU veljati nove cene gostovanja v mobilnih omrežjih, cene prenosa podatkov pa so se znižale za kar 55 odstotkov.


Nove omejitve cen pri mobilnem gostovanju operaterjem dovoljujejo zaračunavanje maksimalno 20 centov na megabajt prenosa, kar občutno pocenjuje to storitev, za katero je bila prej določena meja 45 centov.

Odhodni klici  lahko pri mobilnem gostovanju po novem stanejo največ 19 centov na minuto + DDV (lanska meja cene je bila 24 centov + DDV), prejeti klici pa lahko stanejo največ 5 centov na minuto + DDV (28,5 odstotkov manj kot lani). Poslan SMS iz tujine lahko po novem stane največ 6 centov + DDV.

Foto: pensacolastock.photoshelter.com

Ob omejitvah pa lahko operaterji ponudijo tudi nižje cene. Nekateri se svojim uporabnikom približujejo s tem, da so za klice in pošiljanje kratkih sporočil že začeli odpravljati premije ali pa so v določenih predelih Evrope vzpostavili območja brez stroškov gostovanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.