https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Na Lovenjakovem dvoru so odprli prvi »Viteški konzulat« v Sloveniji

02.07.2014 ob 7:05  

Tik pred začetkom poletne turistične sezone je na „Lovenjakovem dvoru“ v Polani pri Murski Soboti potekala posebna viteška svečanost. Poleg tega, da je dosedanji konzul Slovenskega reda vitezov – omizje za Pomurje, uradno predal funkcijo svojemu nasledniku, so namenu predali tudi prvi „Viteški konzulat“ v Sloveniji.

Novi konzul Slovenskega reda vitezov je Štefan Pavlinjek

Ker po veljavnem pravilniku, po dveh mandatih, več ne more kandidirati, je Franc Škrabar, sicer upokojeni direktor Radgonskih goric, funkcijo konzula sedaj predal znanemu podjetniku Štefanu Pavlinjeku. Svečanosti so se, poleg članice in članov viteškega omizja za Pomurje ter njihovih življenjskih sopotnikov, udeležili tudi nekateri gostje, med katerimi častni ambasador Slovenskega viteškega reda Milan Kneževič iz Ljubljanskega omizja (mimogrede pred nedavnim ga je nasledil Franc Jankovič iz Celjskega omizja), potem Ignac Rajh, vodja Pomurskega omizja konzulata Evropskega (Gradiščansko – Panonski) reda vitezov vina za Slovenijo,ter še nekatere znane osebnosti.

Tajnik in novi konzul reda, Zlatko Borak in Štefan Pavlinjek, sta Škrobarju izročila tudi priložnostno darilo ter mu zahvalila za vse kar je storil v desetih letih vodenja omizja, odkar je to bilo ustanovljeno. Poleg Škrobarja in Pavlinjeka, sta prisotne pozdravila tudi Kneževič in Rajh, ki sta pohvalila pomursko omizje kot zelo delovno na področju promocije vin in širjenja kulture pitja vina. Enako so vsi izražali zadovoljstvo, da je pomursko omizje prvo prišlo na idejo, da odprejo „viteški konzulat“ s čem bo delovanje še dodatno olajšano.

Vsi tudi upajo, da se bo takšna praksa nadaljevala tudi po drugih omizjih. „Po svetu sem že pogosto bil gost tovrstnih viteških konzulatov, kjer se srečujejo konzuli in vitezi, ki sprejemajo različne odločitve. In zato sem si misli, zakaj tudi Pomurje ne bi imelo svoj sedež omizja za druženje in strokovno delo vitezov. Tako je nastal konzulat tukaj v Polani, kjer se bomo zbirali, družili in širili kulturo pitja naših odličnih vin. Ne smemo pozabiti, da nam že manjka druženja, manjka nam časa za različne pogovore in druženja, ter tudi priložnost, da ob kozarčku zapojemo kakšno lepo slovensko pesem“, nam je povedal novi konzul pomurskega viteškega omizja Štefan Pavlinjek, ki dodaja, da že skozi v življenju in podjetništvu želi biti korak pred drugimi in tako je tudi sedaj odločil ponuditi prostore svoje restavracije za prvi „viteški konzulat“ v Sloveniji.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.07.2014 ob 12:56 smrkci gost

      Takšne viteze je delan z kukuršča.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.07.2014 ob 15:34 podgana gost

      samooklicani vitezi,ha ha ha

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.07.2014 ob 16:48 ms gost

      Pa se idejo tej stari dedovje nekše viteze ?Ali Pavlinjek pa ne svalij nindri verjetno so kakši pejnezge poulek ?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.07.2014 ob 8:41 ss gost

      kdaj vidim toga nadutoga me srat stisne.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.