https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Filovcih nagradili zaslužne in zveste gasilce ter se poklonili pokojnim

Filovci, 03.07.2014 ob 7:10  

Prostovoljno gasilsko društvo Filovci obeležuje 90 let svojega delovanja in ob tem visokem jubileju so na nedeljski slavnostni seji podelili priznanja in zahvale članom, to soboto pa se bo slavje nadaljevalo s pravo domačo veselico.

Slavje ob obletnici se je pričelo s položitvijo venca na filovskem pokopališču v čast in poklon vsem pokojnim prostovoljnim gasilcem iz Filovec.

Nato so s slavnostno sejo ter podelitvijo priznanj, značk in zahval, počastili aktivne člane društva. Seje so se udeležili tudi župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, predsednik gasilske zveze Moravske Toplice Dušan Grof ter povelnik gasilske zveze Moravske Toplice Jožef Kulčar, ki je hkrati tudi predsednik PGD Filovci.

Podeljenih je bilo 84 priznanj in značk za dolgoletno delo v društvu. Značko in priznanje z najdaljšim stažem,kar 70 let aktivnega članstva, so prejeli Jože Ošlaj, Jožef Lovrenčec ter Jožef Gutman. Podeljena pa so bila tudi priznanja in značke za aktivno operativno delo. Prejemniki le-teh so bili Kristjan Ivanič za 10 let, za 20 let Martin Berden ml., Andrej Baligač, Anton Zadravec, Branko Kerman, Milan Varga, Milan Ošlaj st. in za 30 let operativnega dela Alojz Ošlaj ml.

Prostovoljno gasilsko društvo Filovci bo svoje slavje nadaljevalo še v soboto, 5. julija 2014, ko se bo ob 15.30 uri pričelo zbiranje gasilskih društev, nakar bo sledila povorka ter slavnostna proslava. Uradnemu delu bo sledila še pogostitev ter veselica z Ansamblom Spev ob 20. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.