https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

FOTO: 90 let gasilstva v Lemerju proslavili z zabavo

Lemerje, 06.07.2014 ob 7:30  

V soboto je gasilsko društvo Lemerje praznvalo 90-letnico svojega obstoja. Ob tej priložnosti so organizirali svečano proslavo, kasneje pa zabavo z godbo Limena glazba Prosenik Zabok in ansamblom Jazzery Zagorja.


V soboto je prostovoljno gasilsko društvo Lemerje ob svoji 90. obletnici delovanja organiziralo svečano proslavo, s katero so želeli okronati svojih 90 let.  Proslava se je začela ob 13.uri pri gasilskem domu v Lemerjih z navzočnostjo prostovoljnih gasilskih društev (Puževci, Puconci, Strukovci, Zenkovci, Beznovci, Bodonci, Vadarci, Brezovci, Predanovci, Gorica, Šalamenci, Pečarovci, Černelavci, Rakičan, Kobilje, Rogašovci) in z gosti s Hrvaške. 

Po uvodnih besedah gasilke in povezovalke programa Sanje Kropec, je nekaj besed povedal tudi predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Lemerje, Miran Kuhar. Za govorom predsednika pa je tajnik PGD Lemerja, Andrej Rogač poskrbel za zgodovinski pregled gasilskega društva. Nekaj besed je vsem gasilcem in obiskovalcem namenil tudi župan občine Puconci, Ludvik Novak. Med govorci je bil tudi predstavnik Zavarovalnice Triglav in Branko Ritlop, predsednik Krajevne skupnosti.

Po govoru predstavnika Zavarovalnice Triglav je sledila slavnostna podelitev plakete Prostovoljnemu gasilskemu društvu Lemerje in priznanje veteranom, ki ga je izpeljal predsednik Gasilske Zveze Puconci, Ivan Pintarič. Zahvalne plakete pa je podelil predstavnik Gasilske zveze Slovenije, tovariš Ernest Öri. Na koncu pa je z zaključnim govorom proslavo zaključil Miran Kuhar, predsednik PGD Lemerje. 

Proslavo so popestrili tudi domači nastopajoči s pesmicami in glasbenimi vložki. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.07.2014 ob 9:45 gost

      Slik iz Motovilec nemate ?Pa kakšne slike kda sta dva enoga ribala ??Aha rejsan,to pa rejsan nesmite objaviti,ker bi bilo šokantno za nekoga ;-)

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.07.2014 ob 10:07 SMC gost

      če-se-vam-jebe-za-nas-se-nam-jebe-za-vas - http://www.reporter.si/slovenija/prekmurski-kandidat-smc-%C2%BB%C4%8De-se-vam-jebe-za-nas-se-nam-jebe-za-vas%C2%AB/25681

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.