https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Poletna slikarska šola v Rakičan privabila številne slikarje

Rakičan, 07.07.2014 ob 7:00  

Minuli konec tedna je v dvorcu Rakičan in njegovi okolici potekala poletna slikarska šola.  


Slikarska šola je za številne udeležence iz vse Slovenije pomenila intenzivno, strokovno vodeno slikarsko delo in likovno ustvarjanje posvečeno učenju slikanja in risanja. Udeleženci so s strokovnim, kreativnim celodnevnim druženjem pridobili obilo novih znanj. Omogočila jim je umik iz vsakdanje rutine, v kateri pogosto zgubimo stik s svojo kreativnostjo. Namen slikarske šole je bil, da udeleženci napredujejo na svoji slikarski poti, izboljšajo in najdejo svoj slikarski izraz ter artikulirajo svojo likovno govorico.

V okolju rakičanskega dvorca so slikali in spoznali opazovanje motiva, likovno snovanje, likovni prostor, proporce (razmerja), likovno kompozicijo, ritem na slikovni ploskvi, barvno svetlobo, mešanje barv, barvne nanose (plastenje), oblikovanje volumna, kolažiranje, viziranje, modeliranje in moduliranje, mešanje barv z osnovnimi barvami in spoznavanje zakonitosti barvnega kroga itd, glede na individualne potrebe in želje udeležencev. Šola je potekala pod mentorstvom akademske slikarke in magistre umetnosti Natalije Šeruga ter akademskega slikarja Milana Goloba.

Ob zaključku slikarske šole so v nedeljo pripravili vrednotenje, skupne korekture in zaključek z razstavo nastalih del.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.07.2014 ob 10:30 miki gost

      Prinas , je toliko umetnikov , kot je v lougi penjov! Zatou pa nam gre tak dobro ! Vsakši vrag bi že rad bil nekši umetnik ! V senci sedijš , pa nekaj čaraš , pa si že umetnik ??? Bog nam pomagaj , pa taka umetnost !?

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.07.2014 ob 11:13 pametnjakovič gost

      Miki si tij eden pametnjakovič. Vej pa tau so amaterski slikarji, ki ob svojih službaj slikajo. In ka je tu slaboga. Če bi bilau več umetnosti bi se lidgej dosta menje krejgali.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.