https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Porast mladostniškega vandalizma

 

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, povoženje divjadi in pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

V eni prometni nesreči se je ena oseba lahko telesno poškodovala. V ostalih treh je nastala samo gmotna škoda. V Lendavi  je voznik kolesa z motorjem, na makadamski dovozni poti do stanovanjske hiše zaradi neprilagojene hitrosti na poledenelem cestišču padel. Pri padcu se je lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali tri tatvine in poškodovanje tuje stvari. V dveh primerih smo obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornih vozil ter tatvino ročne torbice z denarjem in dokumenti v gostinskem lokalu. Obravnavano je bilo tudi poškodovanje osebnega avtomobila na katerem je neznanec razbil stransko steklo.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Po intervenciji policistov so se kršitelji pomirili.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Murska Sobota in na relaciji M. Sobota – Gornja Radgona.

V zadnjih dneh so policisti obravnavali več primerov mladostniškega vandalizma. Čeprav razbite šipe s snežno kepo, uničeni smetnjaki ali namerno poškodovanje parkiranega avtomobila ne predstavljajo resne družbene nevarnosti je prav, da starši opozarjamo mladostnike, ki so v procesu dozorevanja, da je s takšnimi dejanji nekdo oškodovan in prizadet. Mladost in živahnost se naj  odraža v pozitivnih stvareh!

 

    Komentarji

    1. vinci
      07.12.2010 ob 11:08 vinci

      Bi se lejko mladost odražala pozitivno, če bi se meli po kon zgledovati.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.