https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: S kolesi iz Radgone do Monoštra in nazaj

08.07.2014 ob 9:00  

Prijatelji rekreacijskega kolesarjenja na stokilometrsko pod do Monoštra in nazaj.


V soboto 5. Julija je nekaj ljubiteljev rekreacijskega kolesarjenja izkoristilo dan za druženje  na kolesih. Podali so se na pot, katera je potekala iz Gornje Radgone pa vse do prestolnice porabskih Slovencev v Monošter v sosednjo Republiko Madžarsko.

Kolesarjenje in prijateljsko druženje je bilo v lanskem letu izvedeno prvič. Takrat jih je pot na Ptujsko Goro. Zadovoljstvo in pohvale ob tem, ter izražene želje, da bi se letos pripravilo podobno druženje s kolesi, so padla na plodna tla. Pot, katero so pričeli ob zgodnji jutranji uri izpred Trstenjakovega doma v Gornji Radgoni je s svojim blagoslovom pospremil radgonski župnik Franc Hozjan. Smer, ki so jo izbrali, je bila: Gornja Radgona, Bad Radkersburg, Cankova, Krašči, Kuzma, Dolič, Martinje –Trdkova, Dolnji, Gornji Senik, Slovenska ves  pa vse do Monoštra. V Monoštru so si ogledali baročno cerkev Marijinega vnebovzetja, katera je bila zgrajena  med leti 1748 in 1764, fotografsko razstavo v Hotelu Lipa, ter znamenito monoštersko pokrito tržnico.

Nazaj gredoč po isti poti so vrli radgonski kolesarji že sklepali nove poti za prihodnje leto, z željo, da se družba številčno še poveča.  

Foto in tekst: Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.