https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

FOTO: Alenka Bratušek v Murski Soboti predstavila pomurske zaveznike

Murska Sobota, 09.07.2014 ob 10:00  

Predsednica Zavezništva Alenke Bratušek je v torek obiskala Ptuj, Lenart in Prekmurje. Dan je Bratuškova zaključila z novinarsko konferenco in predstavitvijo pomurskih kandidatov.


Svoj obisk je Bratuškova začela na Ptuju, nato se je odpravila v Lenart in si ogledala podjetje TBP (Tovarna Bovdenov in plastike d.d.), zatem pa v Mursko Soboto, kjer je obiskala podjetje Pomurske mlekarne. Sledilo je druženje s podporniki v  Gornji Bistrici in vožnja z brodom Tinekov Brod. Popoldne je obiskala še javno podjetje Center za ravnanje z odpadki v Puconcih. Zatem se je sestala in družila z zaveznicami in zavezniki v Murski Soboti. Dan je zaključila z novinarsko konferenco.

Na novinarski konferenci so se v hotelu Diana po uvodnem nagovoru predsednice predstavili kandidatke in kandidati Zavezništva Alenke Bratušek iz Pomurske regije. Bratuškova se je najprej zahvalila za lepo preživet dan v Pomurju. Na kratko je povzela, da se v stranki zavzemajo za socialno in solidarno Slovenijo, ki potrebuje uspešno tržno gospodarstvo. Povedala je, da so trdo delali, da so obrnili negativne trende, število brezposelnih se po njenih besedah zmanjšuje. Poudarila je, da jih čaka še veliko dela, potreben bo le pogum za naprej. Po vsem kar so naredili, je prepričana, da jim bodo volilci dali možnost za nadaljnje delo.

Nato pa so se predstavili poslanski kandidati. Med sedmimi kandidati je v Zavezništvu Alenke Bratušek kar pet žensk.

Olga Belec, ki kandidira v VO Murska Sobota I., je direktorica in lastnica hotela Diana. Uvodoma je povedala, da podpira pogumne ženske. Delovala bo odgovorno in v skladu s programom stranke. Zavzela se bo za dvig gospodarstva, ustvarjanje novih delovnih mest, višji standard, plače in pokojnine, socialo, zdravstvo itd. Kot lastnica podjetja je zastavila vse svoje premoženje in ve kako je, ko je treba ob koncu meseca poravnati vse obveznosti in izplačati zaposlenim plače. Poudarila je, da se zna boriti v gospodarstvu.

Sonja Kreslin, ki kandidira v VO Gornja Radgona, je univerzitetna diplomirana ekonomistka, ki ima 24 let delovnih izkušenj s področja turizma. Prizadeva si pomagati drugim, kar smatra za svoje poslanstvo. Zavzema se za uravnotežen razvoj, zeleni preboj gospodarstva z ohranjanjem naravnih in kulturnih danosti regije, preprečiti želi beg možganov, zavzemala se bo za zagotovitev karierne poti mladih, mladi si po njenih besedah zaslužijo, da se jim pomaga. Izpostavila je tudi pomoč gospodarstvu in kmetijam za večjo lokalno samooskrbo, razvoj dopolnilnih dejavnosti in turizma, internacionalizacijo podjetij in osvajanje tujih trgov.

Nina Lovrenčič, ki kandidira v VO Lenart in Pesnica, je povedala, da se bo zavzemala za mlade, da jih zadržimo doma in nam ne uhajajo v tujino, kot se to dogaja sedaj. Zavzemala se bo, da bodo Slovenske Gorice dobile nova delovna mesta, da si bodo mladi lahko ustvarjali družine ter možnosti za uspešno gospodarsko in kmetijsko dejavnost. Poudarila je, da so zagnana in predana ekipa, ki bo znala uresničiti zastavljene cilje.

Zoran Kos, kandidat VO Murska Sobota II., doma iz Murske Sobote, se je predstavil kot oče štiriletne deklice Maše, zato se bo zavzemal za lepšo prihodnost mladih in cele regije. Aktivno se bo boril, da se problematične zadeve v regiji pozitivno rešijo. Zavzema se za zaposlovanje mladih, za univerzitetni center v naši regiji in enake možnosti vseh mladih. Prihodnost v gospodarstvu vidi v garažnih podjetjih, torej mikro in srednjih podjetjih. Zagovarja tudi lokalno preskrbo s hrano, zdrav življenjski slog in gibanje. Predstavil se je kot človek dejanj in ne besed, kot borec, ki bo tak ostal tudi v prihodnje. 

Ervin Kosi, ki kandidira v VO Ljutomeru, sicer deluje v Ljubljani, a kot pravi, v tem ne vidi nobenega problema. Že 23 let je zaposlen v državni upravi in dela na področju kmetijskih trgov in razvoju podeželja. Poudaril je, da je marsikaj potrebno spremeniti. Pomurje ima veliko neizkoriščenih potencialov, ki jih je treba izkoristiti, ljudem je potrebno dati le manjšo spodbudo. Pomurje je primerjal s Toskano in nadaljeval, da imamo resurse in potenciale, ki jih je le treba izkoristiti. Zaključil je, da je program stranke usmerjen v pravo stran.

Svojo odsotnost je na tiskovni konferenci opravičila Dragica Gruškovnjak, ki se je istočasno mudila na soočenju kandidatov iz volilnega okraja Lendava. Gruškovnjakova je popoldan Alenko Bratušek in njeno zavezništvo gostila na Tinekovem brodu na Gornji Bistrici.

Foto: Ksenija Glažar in Simona Roudi

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      09.07.2014 ob 13:02 smrt

      Ka šivilja Bratušek odi prazne besede tržit in dojijt meglo ?Banda je na küpi .Vsi ga tak prepričljijvo lažejo pa obečavlejo po 20--40---60 jezero delovnij mest te do borze za 2 leti prazne samo tam zaposleni do ostali .Kak je lani mlatila AB šivilja 30 % znijžati penzije 30 % znijžati plače .Prokleta baba .Nej san znal ka je v Pomurji ka bi njoj povedal par rejči .

      43 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. bono1
      09.07.2014 ob 21:16 bono1

      Želim si, da sploh ne pridejo v parlament!!!

      39 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.