https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Neuradno: Šrot in Bavčar gresta v zapor

11.07.2014 ob 10:00  

Kot poročajo Finance je okrožno sodišče nekdanja predsednika uprave Istrabenza in Pivovarne Laško, Bavčarja in Šrota, spoznalo za kriva zlorabe položaja oziroma pranja denarja. Prvemu je prisodilo sedem let, drugemu pet let in deset mesecev zaporne kazni.



Sodba se nanaša na kazniva dejanja ob preprodaji 7,3-odstotnega deleža Istrabenza, ki ga je Pivovarna Laško prodala najprej hčerinski Plinfin za 23 milijonov evrov. Nato je pivovarna prodala Plinfin za vsega 7.500 evrov Sportini, ta pa 1. oktobra 2007 za 24,9 milijona Microtrustu v lasti Nastje Sušinskega. Istega dne je Microtrust prodal Istrabenzov paket Pom-Investu za 49,2 milijona in s tem zaslužil 24,3 milijona evrov.

foto: politikis.si

Zaradi pranja denarja je bil na tri leta in pol zapora obsojen tudi nekdanji Istrabenzov svetovalec Kristjan Sušinski, njegov brat in nekdanji predsednik uprave Maksime Holdinga Nastja Sušinski pa na tri leta in devet mesecev zaporne kazni.

Zaradi procesne napake brez denarne kazni

Po drugi strani naj bi po naših informacijah višje sodišče vsem obtoženim odpravili plačilo 35 tisoč evrov stranske kazni. Hkrati naj bi odločilo, da Bojanu Finku in Bojanu Korsiki ni potrebno vračati 270 oziroma 400 tisoč evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi (gre za posojili Igorja Bavčarja).

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.07.2014 ob 10:25 gost gost

      što še fali? peterle, kacin... pa de kompletna garnitura tistih keri se po prsaj kučejo pa se majo za največje osamosvojitele in zaslužne za slovenijo v zapori. vse bole mi izgledne ka so tej barabe ala janša, bavčar pa podobni delali na osamosvojitvi samo zaradi lastnoga interesa in nej zaradi narodnoga interesa. vse so na pokradnoli barabe ene. zdaj pa še janša dale sranje dela ka ponareja dokumente. že so ga dvakrat doubili pri ponarejanji pa še vedno isto dela. rejsan mi je nej jasno kak lejko še vedno nešče toj barabi vrvle. ovce zabite ga pa seveda še naprej volijo.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.07.2014 ob 11:01 Bandi gost

        Mislim ka si ti fejst mimo brsno.Kak lejko praviš ka jsta Petrle in Kacin barabi pa ka sta tevadva tak slaboga napravila. Mogoče si koga zamenjo samo nemreš pa tak vsepovprek obtoževati.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.07.2014 ob 12:09 gost

      ovca ti je tvoja mati...ka samo rdeče vijdiš..

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.07.2014 ob 12:16 gost gost

      Bandi, ne pravin ka sta njiva lopova.... pravin edino ka samo še njiva falijta med njimi pa de kompletna vodstvena osmasvojitvena garnitura zaprejta. ka je gost- resnica te bolij? najšo si se med omenjenimi ovcami pa si čemeren? idi pred Dob stražo drži pa ne bluzi z nekšimi rdečimi. janša pa bavčar sta bila najbole verniva komunista v jugoslaviji zdaj pa tisti ka ten lopovon slejpo vrvlete druge obmetavate z rdečimi. loleki zabiti. beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.07.2014 ob 13:57 smrkci gost

      Ma vsi dosedanji tajkuni in politiki morajo v zapor,ker so te barabe Sloveniji pripeljale do krize.Mi navadni smrtniki smo krivi da jih volimo na volitvah,te barabe si žepe napolnijo nam pa figo v žepu kažejo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.07.2014 ob 10:46 Frenky gost

      ..že davno prepozno so ju poklicali na "brezplačni dopust"....mogoče pa ustanovijo novo stranko "Dobovci"...ki bo potegnila našo ljubo domovino iz krize .....boj se da bo!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.07.2014 ob 20:09 radler gost

      Šrot ,Zorko,Bavčar pa njihovi priliznjenci Hakl,Škaper,Puhan in ostali lopovi iz Pivovarne Laško in Union vsi so si nakradnili za tri pokolenja odijo kak pavi po Pomurji pa še naprej odavlejo reprezentanco za svoj račun pa kupice pa marele SRAM vas bilo zdaj se je pokazalo vaše pravo lice tudi za vas pride naplačilo brez skrbi kak je za marsikaterega lopova!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      14.07.2014 ob 12:05 - Strela gost

      Prisel je dan placila za njune grehe. Letos se bo marsikaj prislo na dan in placali bodo vsi tisti, ki so mislili da so nedotakljivi. Pravica vedno pride na dan pa ce prav z nekajletno zamudo.Gost Frenky Zapor vec ni zastonj kot je bil vcasih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.