https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Kdaj se bo začela graditi južna obvoznica Murske Sobote?

12.07.2014 ob 7:00  

Se je glasilo vprašanje občanov Murske Sobote občinski upravi s pojasnilom, da bi projekt moral biti končan do jeseni 2015, ponovljen razpis pa je bil objavljen na DRSC že januarja 2014 in da tudi na državni revizijski komisiji niso zasledili nobene pritožbe.

 

"Za južno obvoznico je v teku že 2. razpis za izbiro izvajalca del. Prvi razpis je bil razveljavljen. Postopek izbire izvajalca vodi Direkcija RS za ceste – torej država. Po naših informacijah je drugi razpis v zaključni fazi oddaje del. Pogodba z izvajalcem mora biti podpisana najpozneje do 30.6., če se želi počrpati vsa evropska sredstva. Na podlagi povedanega pričakujemo, da bo DRSC še v maju oddal delo izvajalcu. Upamo, da ne bo pritožb in da bo izvajalec v juniju ali juliju 2014 uveden v posel ter bo fizično začel z gradnjo. Južna obvoznica se mora izgraditi do oktobra 2015, če se želi počrpati vsa EU sredstva," je odgovoril svojim občanom župan Anton Štihec.

Na uradni strani Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil pa smo sedaj zasledili, da se je na drugi razpis pritožilo podjetje Markomark d.o.o. iz Vidma pri Ptuju, ki je bilo izbrano v prvem razpisu. V kolikor se bo tokrat revizijska komisija odločila za še en razpis, se lahko pripeti, da se ne bo mogel porabiti ves denar, ki je na voljo od Evropske unije.

Več o gradnji celotne murskosoboške obvoznice si lahko pogledate TUKAJ.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.07.2014 ob 21:13 xyx gost

      župan malo brka datume glede na objavo "lokalno" z datumom 12.07. ; kar pa je še večja verjetnost , da nima POJMA , v zapisu so tudi že davno pretečeni datumi , kot druga verjetnost je pa , da državni portaj - to je javna uprava - ne ažurira informacij !?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2014 ob 0:27 gost gost

      Pitaj rajši avtora članka od kda je tej odgovor. Če se ne motim san ga vido na portalu Pomoč občanu kakšen mejsec nazaj

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.08.2014 ob 18:12 gost

      Kdaj se bo začela graditi ... a se bo sama gradila?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2014 ob 8:55 Ringa raja gost

      Isto tak je zajebo cigane ovi majo plan za gasilski dom 10 na 13 župan pa frajersko ide pa njim spremeni načrt pri ciganu ovi nanč nevejo pa stroje na pišči sparkerajo pa začajo delat 10 na 7 si zamijslite pa tou še pred volitvami lopov od lopova sten ka je nej nanč se posvetoval z nekšni mi pamenimi ker kak se zna on je greadbeni ingďinerj. Cigani ga bujejo da de se v pejtek pojavo na pišči ka de se predstavo...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2014 ob 8:59 sd gost

      ka te li naslednji teden najšli ??? aha te te si rane lizali ;-) lejko vi še 100 člankov do nedelje gor date itak vas nišče več ne upošteva,ker se zna što ste pa za koga delate.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.