https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Potrebno se je boriti in vztrajati. In zato tudi voliti!

11.07.2014 ob 19:30  

V nedeljo, 13. julija 2014, bo padel volilni zastor in izrečene obljube političnih strank bodo postale izhodišča za povolilna pogajanja, dogovore, odhod v koalicijo oziroma opozicijo.

Pričakovanja ljudi so velika in seveda se porajajo številna vprašanja, kdo, če in kako jih bo lahko uresničil. A naša pričakovanja so lahko upravičena zgolj, če odgovorno opravimo tudi naš del naloge. V kolikor glasu nismo oddali v času predčasnega glasovanja, je potrebno v čim večjem številu volišča obiskati v nedeljo.

Volilna preferenca mnogih je izoblikovana, veliko pa je takšnih, ki se bodo odločili tik pred zdajci. Opravite skrben premislek o tem, kdo resnično zastopa stališča, ki so vam najbližje in za katera ste se tudi sami pripravljeni boriti in pri njih vztrajati. Morda ste razočarani nad nekaterimi odločitvami tradicionalnih strank in se zato ozirate po novih. Pri tem naj vas vodi razum in ne zgolj trenutna všečnost. Ta kmalu mine, ostanejo pa realni problemi in nanje je moč odgovoriti zgolj s konkretnimi rešitvami.

Res je, da se je ob številnih predvolilnih obljubah in zavezah težko odločiti za pravo izbiro. A pomislite, kaj resnično šteje? So to kakovostna, varna in ustrezno plačana delovna mesta, je to predvidljivo davčno okolje, sta to morda vsem dostopna izobraževanje in zdravstvo? Pa ne pozabimo na dostojne pokojnine in plače. Pa čisto pitno vodo kot zaščiteno javno dobrino. In še bi lahko naštevali. Za različne starosti, za različne poklice, a v želji po enakosti.

Preden se odločite, pomislite, katere so vrednote, od katerih ne odstopate, zavzemite jasna stališča. In kot je nedavno rekel Dejan Židan: »Borite se za svoja prepričanja!«

 

PR vsebina

    Fotogalerija