https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Kobilju že 13. odprli svoje kleti

Kobilje, 13.07.2014 ob 7:00  

Na hribu svetega Martina je Društvo vinogradnikov Kobilje priredilo že 13. Dan odprtih vrat vinskih kleti. Ob tej priložnosti je vrata svojih kleti odprlo osem vinogradnikov ter ponudilo svoje vino in domače dobrote.


V kulturnem programu je nastopil moški pevski zbor Goričko, nekaj besed pa sta povedala tudi župan Kobilja Stanko Gregorec ter predsednik društva vinogradnikov Kobilje. Dogodka pa so se udeležili tudi Društvo iz Mihovljana, gostje iz Madžarske ter upokojenci iz Polskave.

Zatem je sledil obhod kleti, ob tej priložnosti pa je svoja vrata odprlo osem vinogradnikov: družina Gašparič, Okrepčevalnica Berden, Horvat Koloman in Irena, družina Domonkoš, Uljančič Danijel, družina Vugrinec – Drevenšek, Šabjan Mirko ter Volf Štefan.

Tako so obiskovalci v sončnem sobotnem dopoldnevu lahko uživali v dobri kapljici ter občudovali lepoto naravne pokrajine tega obmejnega predela Prekmurja. V kleteh pa je bil na voljo tudi bograč ter druge lokalne dobrote.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2014 ob 13:00 tine gost

      ZA NA KOBILJE , JE TOLE ČIST ZADOSTI !!! Saj so na robu ubupa !

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2014 ob 16:48 miška gost

      tebi je pa zadosta ka samo slike lejko gledaš, na robu obupa si pa tij ka niti nevejš ge je kobilje nej pa ka bi že kda tan bil!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.07.2014 ob 18:43 Stewen gost

      KAJ PA DRUGI? Gost Tine je zapisal, da je tole "za na Kobilje čist zadosti." Ne vem, na kaj je mislil: na število obiskovalcev ali pa na število vinskih kleti, ki so odprle vrata. - Sodeč po slikah, je bil bolj slab obisk. Pa tudi število kleti, v katere si lahko vstopil s prazno kupico, se mi zdi premalo. No, ja, če si povsod spil kozarček, se je brž nabralo 8 decilitrov. Ker pa naj bi šlo bolj za pokušnjo (vemo, koliko lahko takrat srknemo, kako držimo kozarec in da naj ne bili preveč kritični...potem pa bi bila še kakšna dodatno odprta klet dobrodošla. - Zakaj tolikooooo vinogradnikov (?) ne odpre svojih kleti? Vem: v pridelovanju količin vina smo "majstri", bolj slabi pa smo kletarji. To ne velja le za nekatere kobiljske, ampak tudi vinogradnike v drugih okoliših. Eden od možnih vzrokov je torej manjkakovostno vino, drug pa je, da so "lagvi" prazni. Zgodi se sicer, da tu in tam miši pojedo plutovinasti čep in vino izteče (pred očmi imam nesrečnega znanca, ki se mu je to zgodilo), glavni vzrok pa je, da so kapljico že spili, razdali ali prodali. Tako je tudi pri meni: klet je brez lastnega vina in zdaj tam držim nekaj litrov tujega. - VEM, s tem se res ne bi smel hvaliti! Konec pravljice!

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.07.2014 ob 11:16 gost

      Pri vsaki kleti si lahko pil koliko si mogel ljudi je pa bilo okoli 160

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.