https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 40. obletnica NK Serdica

Serdica, 13.07.2014 ob 18:02  

Letošnje leto praznuje Nogometni klub Serdica Kleparstvo Šinko svojo 40. obletnico nastanka. Ob tem jubileju so predstavniki kluba in vaščani Serdice pripravili kulturno - zabavno prireditev. Goste je zabavala skupina Viničarji.




V nedeljo, 13. 7. 2014, je v Serdici potekala prireditev ob 40. obletnici nastanka NK Serdica Kleparstvo Šinko. Prireditev se je začela s kulturnim programom. Najprej so najmlajši člani zapeli klubsko himno, sledili so govori predsednika kluba, Karla Horvata, glavnega sponzorja Kleparstvo krovstvo Šinko, Ludvika Šinka, župana občine Rogašovci, Edvarda Mihaliča in predsednika MNZ Murska Sobota ter člana IO NZS, Danila Kacijana. Nastopila sta tudi člana dramske skupine Močnikovi, Tilen Križman s harmoniko, potem pa so sledile zahvale predsedniku kluba NK Serdica in podelitev priznanj ter pohval vsem, ki so kakorkoli prispevali svoj delež k razvoju kluba v teh 40-tih letih.

Dogodek smo izkoristili za omembo začetka nastanka NK Serdica. Kot nam je povedal predsednik kluba, g. Karel Horvat, sega ustanovitev kluba v leto 1974, natančneje je bil ustanovljen 21. 4. 1974, ko so otvorili tudi prvo igrišče. Do takrat so nogomet igrali kar na Serdiškem bregu. Klub je nastal iz takratnega mladinskega aktiva, predsednik ustanovnega delovnega predsedstva pa je bil Jože Felkar.  Klub so ustanovili z željo po organiziranem tekmovanju.
Sedaj, po 40-tih letih, se lahko pohvalijo s številni dosežki. Zagotovo najbolj izstopa lanskoletni dosežek, ko je bila članska ekipa NK Serdica jesenki prvak v 1. MNL Murska Sobota. Uspešna igra jih je v spomladanskem delu prvenstva popeljala do sigurnega 1. mesta, s tem pa so dobili možnost nastopanja v 3. slovenski državni ligi. Želja predsednika kluba je obstoj v 3. SNL, dobra uvrstitev pa bi vse samo še polepšala.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.07.2014 ob 20:26 gost

      SEVEDA G.KACIJAN NA GORIČKOM!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.07.2014 ob 20:38 Štefan gost

      Čestitke NK Serdica. :) Spominjam se tekem izpred 25, 30 let, ko je bila ob deževju polovica igrišča pod vodo, po tekmi pa smo se za silo umili kar v Ledavi.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.07.2014 ob 22:04 gost

      čestitam,pa še dosti uspeha N:K:SERDICA

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.11.2014 ob 20:28 rdeči breg gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2015 ob 19:47 gost

      Kar zaigra mi srce, ko gledam slike s prireditve in vidim mojega očeta in mamo. Na mnoga leta mojim staršem in NK SERDICA. Poseben pozdrav vsem, ki ste ustanovili ta klub in ga že 40 let vodite. Kot majhen otrok se vas spominjam še, ko ste začeli na serdiškem bregu v gozdu na jasi. Lepi spomini......? Lep pozdrav.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.