https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

DOSOR-jevo počitniško varstvo letos privabilo kar 17 otrok sodelavcev

Radenci, 18.07.2014 ob 7:45  

V tednu med 14. in 18. julijem poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, počitniško varstvo za otroke sodelavcev DOSOR-ja. Zbralo se jih je kar 17, stari pa so med 3 in 13 let.


Njihovi dnevi minevajo ob medsebojnem druženju, ustvarjalnih delavnicah, zabavnih vsebinah, druženju s stanovalci in starši med delom ter spoznavanju poklicev. Osnovni namen projekta je staršem olajšati skrb za varstvo in varnost otrok med počitnicami, otrokom pa privzgojiti spoštovanje do dela svojih staršev ter starejših. Počitniško varstvo je ena izmed aktivnosti v sklopu dejavnosti za upravičenje certifikata Družini prijazno podjetje, katerega nosilec je DOSOR.

Varstvo vsakodnevno poteka od 06:30 do 14:30. Velik poudarek je na tkanju socialnih vezi med  otroki, kakor tudi na druženju in skupnih aktivnostih s stanovalci.  Kreativne delavnice  vključujejo izdelavo lutk, izdelkov iz hama perlic, pogled skozi barvno steklo ter druge aktivnosti.  Ob zaključku druženja, v petek, bodo za starše, zaposlene  in stanovalce pripravili razstavo izdelkov. Za varnost in dejavnost otrok skrbijo 3 zaposlene, 2 stanovalki in starejši otroci sodelavcev.

Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega prejetje DOSOR upravičuje že 4 leto, poudarja  kontinuirano skrbi za dobrobit zaposlenih. Počitniško varstvo je zgolj ena izmed aktivnosti v široki paleti dejavnosti. Ugodnosti in aktivnosti pa niso usmerjene zgolj na starše mlajših otrok, ampak tudi na zaposlene, ki poleg službe skrbijo še za onemogle starše.

Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja: »Ponosni smo, da lahko s projektom počitniškega varstva pomagamo našim zaposlenim ter njihovim otrokom preko kakovostnih vsebin omogočimo aktivne počitnice. Ogromno jim pomeni tudi dejstvo, da so otroci v dobrih rokah in neposredni bližini, saj lahko na ta način spoznavajo delo svojih staršev, se ga naučijo spoštovati in se z njimi še dodatno zbližajo.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.07.2014 ob 12:05 alisa gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.