https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Voznik tovornega vozila trčil v voznika kolesa z motorjem

 

V preteklem dnevu so policisti obravnavali pet prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, povoženje divjadi, poškodbo vozila na parkirnem prostoru in pridržali tri kršitelje.

V obravnavanih prometnih nesrečah sta se dva udeleženca telesno poškodovala. V Rakičanu je voznica osebnega avtomobila trčila v kolesarko, ki je utrpela lahko telesno poškodbo. V Murski Soboti pa je voznik tovornega vozila trčil v voznika kolesa z motorjem, ki se je prav tako lahko telesno poškodoval.

S področja kriminalitete so bile obravnavane tri tatvine, ponarejanje denarja in vlom. V Apačah je neznanec vlomil v poslovni prostor. V Sotini je bila obravnavana tatvina goriva, v Zenkovcih tatvina varilnega aparata in v M. Soboti tatvina v trgovini. V M. Soboti je bil odkrit kovanec za 1 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat na  javnih krajih in štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili.

Pridržana sta bila dva voznika osebnih avtomobilov in kolesar, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Praznovanja v decembru so pogosto povezana z uživanjem alkohola. Lastnikom gostinskih lokalov in organizatorjem javnih prireditev policisti priporočajo pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola. Obenem pozivajo gostince, da naj Ne točijo alkoholnih pijač mladoletnim in tistim, ki so že pod vplivom alkohola.

Meritve hitrosti bodo čez dan na pomurski avtocesti.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.