https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

11. EVROPSKE NOČI NOČNIH METULJEV (European Moth Nights)

Kdaj: Ponedeljek, 21.07.2014 ob 20:30

Kje: Hodoš, bar Metuljček v Hodošu

17. do 21. julij 2014 Spoštovani metuljarji in ostali ljubitelji narave! Vabimo vas, da se tudi letos pridružite vseevropskemu opazovanju nočnih metuljev (EMN: European Moth Nights), ki bo potekalo na različnih krajih Slovenije od 17. do 21. julija. Pregled lokacij in poročevalcev je v priloženi tabeli. Dodane so tudi številke mobilnih telefonov tako da se lahko vsak, ki ga zadeva zanima, poveže s poročevalcem, ki je tudi organizator vsega dogajanja na posamezni lokaciji. Organizatorji v Sloveniji so Zavod RS za varstvo narave, Slovensko entomološko društvo Štefana Michielija in Društvo za proučevanje in ohranjanje metuljev Slovenije. Organizacijo na ravni Evrope usklajujeta Švicarska in Madžarska zveza za varstvo metuljev.

Na zbirališča pridite v primerni opremi, ki obsega pohodniško obutev, odvračala za klope in komarje, baterijsko svetilko, fotoaparat in toplejša oblačila, saj so julijske noči lahko hladne. Opazovanje bo potekalo predvidoma od 21h do 24h. Nikar ne pozabite na zvrhano mero dobre volje, vztrajnosti in optimizma. V primeru dežja nočno opazovanje odpade ali pa se prestavi na drug termin. Če ste v dvomih, pokličite poročevalca za izbrano lokacijo! 

datum Kraj opazovanja, zbirališče, ura Poročevalec/gsm  21.07.2014, ponedeljek, KP Goričko, Hodoš, Dolenci, zbirališče bar Metuljček v Hodošu ob 20,30h. Matjaž Jež: 

051 611 141 V imenu organizatorjev prisrčno vabljeni! Mag. Matjaž Jež, prof. biol. Ambasador EMN za Slovenijo Mislinja, 10.07.2014

 

 

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.