https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zakaj Lipiču nagrade za častnega občana ni izročil Štihec?

Murska Sobota, 21.07.2014 ob 7:00  

Mnogi so se po slavnostni seji murskosoboške občine čudili nedostojni gesti murskosoboškega župana Antona Štihca.


Naziv častni občan je najvišje priznanje občine in zato bi se spodobilo, da ga nagrajencu izroči župan kot najvišji predstavnik občine. Toda na slavnostni seji murskosoboške občine, ki je potekala prejšnjo sredo, se to ni zgodilo.

Lipiču nagrado podelila Prelec Lainščakova

Častni občan je letos postal generalmajor Ladislav Lipič, sicer prejemnik številnih uglednih državnih in mednarodnih odlikovanj. To očitno Antonu Štihcu ni bilo po godu. Slednji se je namreč odločil, čeprav je bil na slavnostni seji, da najvišjega priznanja Lipiču ne bo podelil sam, ampak je to storila predsednica komisije mestnega sveta za nagrade in priznanja Jolanda Prelec Lainščak. Štihec je tako priznanje izročil le Vladu Karolyju, ki ga je tudi sam predlagal kot prejemnika plakete. Preostali dve priznanji, dobila sta ju Bojan Brenčič in Drago Tršar, sta izročila podžupana Jožef Casar in Simona Čopi. 

Prizor z lanskoletne podelitve nagrade častnemu občanu Ivanu Obalu. Nagrado mu je podelil župan Anton Štihec. 

 

Prizor z letošnje podelitve. Ladislav Lipič (levo) je prejel priznanje za častnega občana. A ni mu ga podelil župan Štihec. Se je pa slednji postavil ob bok Lipiču in Prelec Lainščakovi za fotografiranje. 

Štihec: Pa kaj potem, če je bilo prvič

Nekateri prisotni so se le čudno spogledovali in se spraševali, če je šlo pri tem za ponovno nezmožnost Štihčevega sprejemanja in iskrenega priznanja nagrade nekomu, ki ne deli istih prepričanj in političnega pedigreja? V preteklosti se je že zgodilo, da podelitvam priznanj ob občinskem prazniku ni prisostvoval, po navadi takrat, ko so bili prejemniki priznanj posamezniki, ki ne delijo istih prepričanj kot on sam. Štihec je na vprašanje novinarke Večera Nataše Gider, zakaj ni podelil nagrade Lipiču (to se je zgodilo prvič), odgovoril: »Pa kaj potem, če je prvič, bo pa v naslednjih letih večkrat.«

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. pubi
      21.07.2014 ob 10:42 pubi

      Nič novega. Štihec je pač nedostojen župan, ki ni zmožen sprejemanja različnih pogledov in sklepanja kompromisov. To ugotavlja tudi čedalje več njegovih nekdanjih volilcev. Zato iz njegovih oči sije smrtna groza in sovraštvo do častnega občana Lipiča.

      57 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. lisjak
      21.07.2014 ob 14:44 lisjak

      Je g.Ladislav Lipič zares zaslužil naslov častnega občana MO M.Sobota

      15 27 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. pubi
      21.07.2014 ob 14:56 pubi

      O tem so lahko mnenja deljena, vendar je merodajno tisto, ki ga sprejme mestni svet, ki je tako odločil če sem prav nekje prebral soglasno. Nedostojen župan pa je tisti, ki tega ne sprejme in ne spoštuje. S tem kaže svojo razdiralnost in negativno energijo, ki je Sobočanci ne potrebujemo.

      51 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.