https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Turnišču želi in mlatili po starem

Turnišče, 20.07.2014 ob 7:30  

Na vroče sobotno popoldne je v Turnišču Kolesarski klub Varaški šujstri  ponovno organiziral prireditev  z naslovom Tako kot so želi in mlatili naši starši. Prikaz žetve in mlačve je povezoval Milan Zrinski.


S takim prikazom želijo v Turnišču obuditi in prikazati stari običaj žetve ter mlatitve mlajšim rodovom. Hkrati pa pokazati, kako so se včasih ob takem delu veselili ob spravljanju bogatega pridelka, ki je naš kruh.

Prireditev so obogatili s kulturnim programom v katerem je nastopilo KD Štefan Raj ter z gostinsko ponudbo. Sončno vreme pa je privabilo precej obiskovalcev, ki so obujali spomine na stare čase.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.07.2014 ob 14:35 renkovci gost

      Upkače so nej podkavali ?Ge so pa tiste ka kekse iz Mađarske vozijo in pravijo ka so jih pekle ?Šotor pa je glij za 30 lidij .Oj joj ka se repenčijo pa nemajo pojma

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.07.2014 ob 18:50 Sran me ka san prekmurec gost

      Malo šten te komentare po ton pomurci, ... katastrofa šče lastno mater bi nešterni pošinfali. Dokeč mo tak delali de prekmurje v k**ci, sicer pa to že tak je! Zanimijvo bi bilo viditi što šinfle, pa bi vidli ka jij je 99% totalnij nesposobnežev, keri živijo pri mami od državne pomočij, doma pa so nej sposobni trave pokositi. Sicer pa faušija je velki problen v prekmurju. Jeb++ ga dokeč do takši lidji žioveli tu pa tak razumišljali de v prekmurji poropadnolo vse pa tuj če de se zlat kopal. ŽALOST IN SRAMOTA!!!

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.07.2014 ob 20:44 gomilice gost

      replika------ Sran me ka sa....... Navči se prle pijsati pa te se spravi za računalnik ali pa ti naj deca pokažejo seveda ,če jih sploh imaš . lp

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.07.2014 ob 19:55 nedelica gost

      Gomilice,tudi zate velja ista replika!Nauči se pisati........

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.