https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Policisti opozarjajo na »kopalne nevarnosti«

22.07.2014 ob 12:00  

Čeprav se je letošnja kopalna sezona zaradi nekoliko daljšega mrzlega in deževnega vremena začela nekoliko pozneje kot običajno, to ne pomeni, da ni veliko tistih, ki se hladijo z namakanjem v takšnih in drugačnih mlakah, rekah, jezerih... Zato s preventivnimi aktivnostmi nadaljujejo tudi policisti, ki z različnimi akcijami skušajo preprečiti morebitne nesreče z utopitvami.


To že vrsto let počnejo tudi radgonski policisti, ki opozarjajo ljudi na morebitne nevarnosti na različnih kopališčih. Kot sta povedala komandir PP Gornja Radgona, Sandi Kreslin, in vodja Varnostnega policijskega okoliša (VPO) za občino Sveti Jurij ob Ščavnici, Simon Šipek, ki je s kolegi ob Blaguškem jezeru že večkrat to pomlad, ribičem in kopalcem delil posebno zloženko z nasveti, so se radgonski policisti tudi letos pravočasno pripravili na »kopalne nevarnosti«, ki lahko povzročijo tudi tragedije.

Že od zgodnje pomladi so na preži in kot kaže so bili kar uspešni, saj so nesrečne utopitve, v primerjavi z drugo polovico prejšnjega stoletja, sila redke. Pa tudi sploh v Pomurju je v zadnjih letih bistveno manj utopitev, čemur vsekakor prispevajo tudi akcije radgonskih policistov, ki se vrstijo že nekaj let.

Kljub temu, po mnenju policistov, ne gre prezreti, da je je še vedno veliko "črnih kopališč", zlasti neurejenih takšnih in drugačnih jezer, rek, gramoznic in mlak, zato je potrebno postoriti nekaj, da ne bi prišlo do nevšečnosti tudi z najhujšimi posledicami, katerih smo v Pomurju (in ne samo tam), bili priče v minulih letih.

Enako kot v minulih letih tudi letos radgonski policisti izvajajo preventivno akcijo pod naslovom »Ne skači v vodo“, če nisi prepričan o njeni globini«, zaradi česar so že pred leti izdali tudi posebno zloženko. »Med rednim policijskim delom pred (in med) vsako turistično oz. kopalno sezono se vodje policijskih okolišev ter drugi policisti ob rednih stikih z upravljavci kopališč in reševalci pogovarjajo tudi o varnosti. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2014 ob 12:50 gost - opazovalec gost

      Hitrost.... Kje je policija, vedno je tam kjer jih ni treba, samo da polnijo državno blagajno. Točno vedo kje so tista mesta kjer se da najbolj pokasirat. Dam njim en namig čeprav vedo za to lokacijo. Cesta pri krožišču v Martjancih pa do smetišča Cerop proti Vaneči je pravi poligon na dveh ali pa štirih kolesih, vsakodnevno, celo pa v poletnem času se na tem odseku krši prometna hitrost. Pred hribom pri Rimski čardi je tabla omejitev 70kmh prav tako za hribom v kontra smeri. Ne razumem kje je policija, letos sem jih opazil samo dvakrat pa še to pri pokoppališču Nemčavci. Kakšne metode prometnega nadzora sploh uporabljajo, ko pa nadzirajo promet v nočnih urah pa jih je najman deset pa še vsak z svojim vozilom. Zato bi prosil policijo, da na tem odseku pogosto nadzira promet imajo dosti skrivnih mest, da jih vozniki takoj ne opazijo.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2014 ob 13:40 jjjj gost

      Sami znamo ge je ne varno Ka mi ma policija svetüvati ?Naj raj lovijo tiste ka swo delavce pahnoli v propast

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2014 ob 19:59 ges gost

      opazovalec, ti si drügič daj očala gor pred opazovanjon, ka ge san tan na vrhi vzpetine pri rimski čardi že dostakrat policeja z lasersko pištolo v roki srečo...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.