https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jožef Horvat: evropskega komisarja naj predlagajo zmagovalke evropskih volitev

22.07.2014 ob 10:00  

Slovenija v teh dneh išče kandidata, ki bi nadomestil Janeza Potočnika ne mestu komisarja v Evropskem parlamentu. Mnenja o tem, kdo naj izbira kandidata za dobro plačano službo v Bruslju, pa so različna.


Vlada Alenke Bratušek, ki opravlja tekoče posle, namerava še pred prihodom nove vlade sama poslati v Bruselj predlog za imenovanje slovenskega komisarja. Bratuškova, ki poudarja, da bi bilo treba v Evropsko komisijo imenovati več ženskm pri tem ni zanikala možnosti, da bi za komisarko predlagala samo sebe, njena vlada pa bi jo lahko potrdila.

Poslanec NSi Jožef Horvat pa je na včerajšnji novinarski konferenci predlagal, da naj vlada čim prej opravi pogovor s predstavniki SDS, NSi in SLS, ki so na majskih volitvah v Evropski parlament osvojile pet od osmih slovenskih poslanskih sedežev in poskuša od teh treh strank dobiti predlog za novega komisarja iz Slovenije.

»Komisar iz Slovenije ni kdor si ga bodi. To je izjemno pomembna funkcija, ena najpomembnejših institucij Evropske unije,« poudarja Horvat, in dodaja, da bi bilo nesprejemljivo, da bi vlada brez soglasja DZ in z minimalno večino glasov v vladi določila komisarja iz Slovenije.

Horvat je predlagal, naj državni zbor na ustanovni seji sprejme predlog odloka o ustanovitvi delovnih teles DZ, kot je to storil v prejšnejm sklicu, ko so bili začasno ustanvljeni štirje odbori, med drugim tudi odbor za zadeve EU, poroča STA. Tako bi državni zbor imel že 1. avgusta, ko se bo predvidoma konstituiral, odbor, ki bi lahko z državnim zborom uskladil ime kandidata za člana Evropske komisije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.07.2014 ob 11:54 gost gost

      še dobro ka je nej predlago janšo za komisara lolek eden ruknjeni

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.07.2014 ob 13:29 tine gost

      TIJ gost , si eden kreten , ki se ne razumeš v politiko ! Kdo pa je po tvojem sposoben ,da kandidira na tako mesto ? Tega , ki si omenil in še nekaj takih , ki so njemu podobni , bi potrebovali na takih položajih !!! Tile in taki , so edini sposobni in to evropa od njih tudi pričakuje !!! Bili so že na ćelu evrope in s svojim delom dokazali , da znajo in zmorejo !! Tile , ki se pa zdaj napihujejo in se važnjačijo , pa bojo še hitreje odšli , kot so prišli , kot njihovi predhodniki , ki so nas pahnili v še večje brezno . Ampak , žal ljudje nasedajo lepi govorici lažnjivih kljukcev , ki nas bojo pripeljali v RIT !!! Ljudje še žal vam bo , ampak takrat bo za zvonenje žal že prepozno !!!!!!!!! ?

      7 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.07.2014 ob 16:19 Ivani Jansha gost

      tine zbudi se!mleko je kuhano pa treba je k maši it!Po maši pa štrajkat pred dob!veliki vodja te čaka!

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.07.2014 ob 16:32 gost gost

      ha ha tine, bili so na čelu evrope seveda, samo še dobro ka samo pol leta ka vačik bi še tan vse pokradnili tak kak so doma. zdaj pa idi hitro zovi v vrhovni štab slovenske domobranske stranke ka ti javijo besedilo kero mi moreš nazaj napisati lolek opranoglavi. :)

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. smrt
      22.07.2014 ob 18:39 smrt

      Horvat de se tüdi do penzije šlepal kak poslanec samo hasek pa ma un samo

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.07.2014 ob 20:38 Rožika gost

      Verjetno želi gospod Horvat "TO" posebno čast? Mar ne? Samo, da bo v ospredju, središču, ...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.07.2014 ob 8:10 gost

      Ja in ti si verjetno pravi kandidat, ne.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      23.07.2014 ob 10:59 smrkci gost

      Klopotec klopota klip,klop,klip,klop,kot naši poslanci in nič se ne zgodi,niti, Horvat se ne oglasi.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.07.2014 ob 15:13 kume gost

      Najboljše bo , da nam bojo našo usodo krojili drugi ljudje ??? Tak tole izgleda po besedah mojih razpravljalcev , ki se očitno NE RAZUMEJO v politiko , mogoče zaradi svoje mladosti , ali pa nepoučenosti o zadevah , ki se nam postavljajo v ospredje kot opomin , da je vsak sam svoje sreče kovač ! Ste si zapomnili ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.07.2014 ob 10:56 gost gost gost

      Ka de te Horvat gučo bedarije. Kak sploj lejko kaj tak bedastoga povej. Naj bo lepo tiho svojin z ženof vred je zrihto dobre službe pa položaje, zaj pa nej zadovolen, ka je samo poslanec. Nesposobni markasti slinaš, što ga li podpira razen starih bab, ka tak ne vejo zakoj se ide.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.