https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

»Bodimo družina« – 3. Pastoralni dan v Župniji Martjanci

Martjanci, 24.07.2014 ob 12:00  

V nedeljo je v Župniji Martjanci potekal že 3. Pastoralni dan, tokrat pod geslom »Bodimo družina«, na katerega so se pripravljali s posebno tridnevnico (»Družina, ki moli za duhovne poklice«, »Družina, ki trpi in se daruje«, »Družina, ki roma in se pripravlja«).

Dogodka se je udeležilo več kot 300 župljanov, občanov Občine Moravske Toplice in gostov iz drugih predelov Slovenije. Sveto mašo je vodil domači župnik Srečko Fras, ki je prisotne izročil v varstvo Sveti Družini (Presvetim trem srcem) in se še posebej zahvalil in čestital letošnjim zakonskim jubilantom.

Sledil je kulturno-pastoralni program, ki so ga povezovali Jože Andrejek, Vlasta Glavač in Mirjana Mutvar. Župan Alojz Glavač je pozdravil vse navzoče in poudaril vrednote povezovanja in gradnje edinosti na temeljih medsebojnega spoštovanja in spoznavanja verskih, kulturnih in narodnostnih raznovrstnosti, zaradi katerih je Občina Moravske Toplice edinstven vzor ekumenskega in medkulturnega sodelovanja v slovenskem prostoru.

O družinskem in zakonskem življenju v duhu krščanskih vrednot so v treh sklopih pričevale družina Mutvar iz Tešanovec (»Družina, ki moli«), družina Dominko iz Nemčavec (»Družina in ljubezen«) in družina Ivančič iz Veržeja (»Samo eden je učitelj v naši družini - Jezus«), vmes pa so nastopili Mešani pevski zbor Župnije Martjanci, Duo Holiday (Miha Balažic in Jože Brunec) iz Veržeja, Komorni pevski zbor Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije pod vodstvom zborovodkinje Valerije Šömen, skupina Spes iz Ljubljane, družina Sambt iz Lukačevec, ansambel Zvonček, plesalca modernih plesov Jan in Lara Števančec iz Noršinec ter lajnar Vlado Nunčič iz Sladke Gore, edini ročni izdelovalec lajn in starih glasbil v Sloveniji.

Program so na odru, okrašenem s pridelki s prekmurske ravnice, ves čas spremljali pletar košar iz šibja, Štefan Vidovič iz Gorice, in članici Rokodelskega društva »Vrtnica«/»Rósza« iz Prosenjakovec/Pártosfalva. Za pogostitev pa so poskrbele članice Župnijske Karitas in domače gospodinje.

Dogodek so materialno, finančno in z darovanjem svojega prostovoljnega dela in časa podprli številni župljani in občani posamezniki, vas Gorica, KMN in PGD Mlajtinci, družina Horvat, podjetja Panvita, Orfam, Davidov hram, Sanolabor, Frizerski studio Dejan, Frizerski studio Renata, GMT, Hofer, Kalia, Mana, DM, AMZS, Karitas, Trgovina Lovec, Trgovina Svečka Strehovci, Kema Puconci, Zavarovalnica Triglav in Butik Leonteja. Posebni zahvali veljata Občini Moravske Toplice, županu Alojzu Glavaču, za finančno darovanje za prireditveni šotor in vso podporo in spodbude pri izvedbi 3. Pastoralnega dneva in župniku Srečku Frasu za vsa zahtevna organizacijska in vsebinska dela.

Besedilo in foto: Tatjana Vokić Vojkovič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.07.2014 ob 12:59 imri gost

      MLADIH , PA MALO , OZIROMA SKORAJ NIČ! Oljubi Bog , kam nas to pelje ? V globok prepad , iz katerega bo zelo , zelo težko priti ! Mladi ne vejo innočejo ceniti vrednot , ki so bistvenega pomena za obstoj nas samih , ki smo si z težka prigarali svoj prepoznavni jaz ... Odprite oči in boste videli !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2014 ob 13:49 dari gost

      Jaz bi se samo vprašala, kje v VZROK za to kar imri pišeš? Trdim lahko, da ne samo v mladih, delno sicer ja, ampak kako pa starejši s svojim zgledom kažemo(-jo) mladim ustrezno pot? Pa potem tista obsojanja: si videla ono kak je bila oblečena, pa z nekšin tipom je prišla, zakoj sta se pe še nej oženila, pa on kje dela itd. Tudi samo mlade odvrne od vsega in tudi takšnega druženja. Žal.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2014 ob 14:48 gusti gost

      saj ravno z zgledom izgubljate ovčice.. pohlep in ostale "vrline" so daleč pred tistim, kar učijo zapovedi...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2014 ob 15:42 Jole gost

      Vse lepo in prav tudi to,kar piše v sporočilu "BODIMO DRUŽINA" vendar je treba po teh načelih tudi živeti,ampak problem je v tem ,da nekateri sodelujoči poleg župnika tega ne počnejo in potem posledično ti napisi nič ne pomagajo če je praksa drugačna,tudi ekumenizem je v redu vendar če je zraven extremizem je pa slabo sploh če se deli družina,tako vendar je v teh zadevah biti previden in leporečje pred županskimi volitvami ne bo zadosti.Žal tovrstni mitingi ne rešujejo zadev ali ni tako gospod ministrant?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2014 ob 16:18 gost

      Brez blagoslovov in pokore se da živeti...brez kruha pa ne! Tao je vse ena velka mafija...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.07.2014 ob 14:35 mladi vernik gost

      Ko sem pogledal slike sem najprej mislil, da gre za srečanje starejših in bolnih. Družine??? Kje so pa mladi, otroci? Kje so mlade družine, ki bi naj bile naša prihodnost? S takim početjem, kot ga sedaj izvaja RKC, bo mladih vsak dan manj. Zakaj imajo papinci manj mladih v cerkvi? Zakaj pri luteranih ni tega pojava? Odgovorni v papinski cerkvi se naj pogledajo v ogledalo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.