https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Zaradi nečednih poslov z mesom pomurska mesarja v avstrijskem zaporu

30.07.2014 ob 9:10  

Slovenski varnostni organi so bili obveščeni o hujšem kaznivem dejanju v sosednji Avstriji, v katerega naj bi bila vpletena tudi slovenska državljana.


Po sicer neuradnih podatkih, naj bi bila Slovenca iz območja Gornje Radgone vpletena v nečedno početje z uvozom in prodajo mesa ter mesnih izdelkov.

Avstrijci naj bi početje osumljencev spremljali že dlje časa, trojico pa so zasačili med izvajanjem prepovedanih poslov. Slovenska »preprodajalca« in tovornjakar iz Avstrije so si prislužili 30-dnevni pripor, poročajo Slovenske novice. Mednarodna tatvinsko-preprodajalska veriga naj bi segala celo vse do Poljske in Ukrajine.

Foto: www.sxc.hu

V priporu, ki ga je odredil preiskovalni sodnik v Gradcu, naj bi po neuradnih podatkih poleg avstrijskega voznika pristala znani zasebni mesar iz Pomurja ter še en Slovenec, ki naj bi bil zaposlen v avstrijski mesno-predelovalni industriji.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2014 ob 10:13 smrkci gost

      Za mene je meso,tisto katero vidim, ko zakoljemo svinjo doma,vse drugo je pa, pitaj boga od ,kot in kaj je za mesa.Proizvajalci in trgovci so največji tajkuni današnjega časa,se pravi služiti z politiko,vse zase za druge ljudi pa nič.

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2014 ob 12:37 pišta gost

        Odlično povedano smrkci. Mesarjem in trgovcem je tudi malo mar za kmeta, ki prideluje in za porabnika. V tem poslu se dogajajo zelo velike svinjarije. Vsa pohvala Avstrijskim organom, ki so tej združbi stopili na prste. Tudi sam najbolj verjamem mesu, ko od prijatelja kupim prašiča in ga zakoljemo. Takrat vem kaj jem.

        9 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2014 ob 12:49 pišta gost

      Zakaj se ne objavi ime znanega mesarja, da vemo, kdo počne svinjarije. Sicer bo slej ko prej prišlo ime v javnost, ker takšna stvar ne more ostati skrita. Zapor v Avstriji bo tako lepa reklama za mesarja za naprej. Dejstvo je tudi, da so pri nas vsi mesni izdelki predragi. Nekaj na račun mesarjev in nekaj na račun velikih marž trgovcev. Prijatelj mi proda prašiča, ki ga zakoljemo pri njem. Ko sem stehtal vse izdelke in meso ter vse preračunal, sem prišel do zaključka, da imajo mesarji več kot 100 % pribitek in na to ceno še trgovci več kot 100 % pribitek. Na tem področju je velika praznina in tržna niša za vse nove, poštene, mesarje, ki bi želeli kaj zaslužiti in ljudem ponuditi poceni in kvalitetno meso.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2014 ob 15:13 viki gost

      Pa nej slučajno pa JANŠA to delo

      2 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2014 ob 15:26 gost

      mesarja iz občine Radenci- če smo natančnejši

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2014 ob 16:26 tini-tani gost

      Saj se v Radencih in okolici zelo dobro ve kateri mesar je to. Znana mesnica "knedlin" iz Šratovec ob cesti. (priimek je napisan v madžerščini).

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2014 ob 16:30 inšpektor gost

      Zdaj nam postaja jasno ko nam Avstrijci kažejo kako se tem stvarem streže pa v vsaki vasi se s proizvodnjo mesnih izdelkov ukvarja nekaj mesarjev in delavcev ,ki delajo ali so delali v mesnici ali imajo zvezo z mesarji in pridelovalci živali za zakol in to po garažah lepo predelajo da je vse EKO in prodajo gostincem raznim ponudnikom hrane in organizatorjem veselic samo poglejte kako so nekateri jamrali za plače in kakšen vozni park imajo posamezni "DIVJI mesarji"samo inšpektorji naj malo spremljajo nekatere gostince koliko imajo nabavljenega mesa in koliko ga prodajo zakaj se ne izda račun za skupino ,birmo ,ali krst,zakaj imamo kriminaliste za gospodarski kriminal,carinike,inšpektorje le zakaj???Tako je pri pijači ,tako je pri vsem materialu,ki se uporablja v gostinstvu,razen materiala ki gre v stroške poslovanja.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.07.2014 ob 19:00 pišta gost

        Točno tako inšpektor. Pri nas so vsi organi, ki so po vrhu še dobro plačani, odpovedali na celi črti. Sedaj bi morala davčna in ostali organi temeljito pregledati poslovanje tega mesarja. Če se je prodajalo ukradeno meso in mesni izdelki, pomeni, da se tudi računi niso izdajali. Vsaj za to ukradeno meso ne. Kot je že omenil inšpektor veliko mesa gre k raznim gostincem in lokalnim žar mojstrom ter za veselice. Nikjer nobenega računa. Avstrijci se zadeve lotijo temeljito in vpleteni v ta posel bodo tudi hitro in pošteno sojeni. Možno je tudi, da bo oškodovani obrat v Avstriji zahteval povračilo škode in se bo vpletenim zaseglo premoženje. Še veliko vode bo preteklo, da se bo med našimi organi, ki si zadolženi za pregon raznih oblik kriminala začelo malo drugače razmišljati. Samo za primer. Nemci so se pred 40 leti uspešno upirali raznim utajevalcem davkov in bili zelo uspešni. Veliko obrtnikov je končalo za nekaj let v zaporih, vso premoženje jim je država zaplenila. Če bi pustili, da se stvari razbohotijo, kot pri nas, potem Nemčije ne bi bilo več. Očitno bo treba, da za kakšno leto ali dve pridejo k nam Avstrijski in Nemški organi pregona skupaj s sodstvom. Tisočkrat povedano. V vseh državnih institucijah manjka učinkovitost. Kaj nam rabi ves aparat, če ni učinkovit. Upam, da bo nova vlada kaj premaknila na tem področju.

        5 1 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2014 ob 16:39 huzlin gost

      Kaj je JANSA tudi zraven bil

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2014 ob 17:42 majča gost

      Nisem vedela, da beseda cmok po slovensko v madžarščini pomeni "gomboc". Šele zdaj mi je jasno zakaj me je v tej trgovini - mesnici zmeraj stregla ženska; zato ker je mesar moral nakradeno meso (baje ga je bilo skoraj za 120 ton, seveda v dalšem obdobju) nemudoma predelati v okusne salame in ostale suhomesnate izdelke. Le kje je vse te izdelke prodal, da tega pri nas nihče ni opazil? Trgovina je na izgled bila zmeraj videti, da imajo blago za sprotno prodajo oziroma so bile police in vitrine bolj ko ne prazne.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      30.07.2014 ob 19:03 huzlin gost

      Ma kdo informacijo ce je Jansa tudi tam kupoval salame ali pa je vozo meso v predelavo

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.07.2014 ob 19:15 gost

      Pa kje so zdaj pristojne službe...DURS, VURS, CARINA???? P..... na delo se spravite in pokažite kake rezultate preiskave, pa verjetno Avstrijci še nebojo to delo namesto Vas opravili, ker Vi morate male sp.-je kazniti in jih spravljati v bedo z vašimi mega kaznimi........

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.07.2014 ob 7:10 inšpektor gost

        V gostilnah in v mesnicah po kmetijah si za sebe nabavljajo zastonj blago in storitve,jemljejo provizijo in prodajajo svoje izdelke če imajo viške takrat niti računa ne zahtevajo malo jih poglejte kam zahajajo in vse bo vam jasno?

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.07.2014 ob 20:53 čiružič gost

      ja se pre tam okoliškim podjetniki tudi gate trosijo so pre s polske tudi tak po domače vozili pa še pokvarjeno naj bi bilo saj ni čudno gi so te resen naše strašne službe vurs gurs carina vsi v ilegali avstrijci to vse javno pohapsajo pri nas samo nekšni iz govori vsi samo nekaj filozoferivlejo delat se sprafte

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      02.08.2014 ob 17:29 carina gost

      Vurs,carina mi delamo z polno paro na pocivaliscih ker nam je tako naroco jansa.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      06.08.2014 ob 15:04 gost gost

      SRAMOTA. VEČ IMAJO, VEČ BI IMELI. SEDAJ SE VUN MEČTE, ČE SI UPATE. AVTI, MOTORI ITD. PO SVETU BI ME BILO SRAM HODITI. S R A M O T A.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.09.2020 ob 8:52 Ropotuljica. gost

      Tam se naj malo pitajo kaj vse mA in kje vse mA mesnice ta Gomboc. Na pošten način ni prišel do tega. To bi mu trebalo vse vstran zeti. Ba bi potem videli, če bi se tako bahal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.