https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi dekleta iz Radencev na odprtem prvenstvu Slovenije v plavanju

07.08.2014 ob 12:00  
Minuli vikend se je 365 plavalcev iz 36 klubov iz Belorusije, Hrvaške, Češke, Estonije, Izraela, Nizozemske, Portugalske, Srbije, Slovaške in Slovenije potegovalo za naslove najboljših na letnem odprem prvenstvu Slovenije na Ravnah na Koroškem. Med njimi je bila tudi trojica deklet iz Plavalnega kluba Zdravilišče Radenci.

 
V vseh nastopih si je popoldanska finale priplavala Kaja Leopold, kateri pa se letos stotinke niso izšle in se je po dolgem času z državnega prvenstva vrnila brez odličja. Med mladinkami je bila 4. na 50 hrbtno, 5. na 100 in 50 delfin, 6. na 50 prosto, 7. na 50 prsno in 100 prosto. Karin Kisilak si je tokrat priplavala finale na 50 prsno in med kadetinjami osvojila 8. mesto, 1.1 je bila na 200 prsno in 12. na 200 mešano. Maja Nemec je v skoraj vseh svojih nastopih popravila osebne rekorde.
 
Glavni razlog za tokratne slabše rezultate deklet gre iskati predvsem v nemogočih pogojih dela v letošnji poletni sezoni. Ker sicer murskosoboški klub nima "matičnega" letnega bazena, v katerem bi lahko trenirali, smo primorani kombinirati treninge v Vivatu, kjer  nas ob prisotnosti drugih klubov enostavno ne želijo spustiti na bazen, in murskosobokim kopališčem, ki pa svoja vrata zapre ob vsakem slabem vremenu. Tako nam je letos zaradi teh dejstev in tudi slabega vremena odpadlo kar 10% od že tako malega števila  treningov.

Plavalana sezona 2013/2014 se je tako za naše plavalce končala, že prvega septembra pa se prične nova sezona, od katere pričakujemo nove uspehe.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.08.2014 ob 15:43 gost

      Izgovori...Dejstvo je da so dekleta prišla v ta leta kjer je potreben profesionalni klub in delo.Tega preprosto v prekmurju ni!Bo treba iti v kaki drugi slovenski klub!Če ne bodo hodila na tekmovanja zato da se bodo malo družila drugi pa bodo zmagovali!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.