https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice ŽNK Teleing Pomurja začele z zmago

10.8.2014  

Včeraj se je začel kvalifikacijski turnir za Ligo prvakinj v Črni Gori, kjer sodelujejo tudi slovenske prvakinje ŽNK Teleing Pomurje. Le-te so v prvi tekmi slavile proti domačinkam WFC Ekonomist z rezultatom 4:0.


Na igrišču FK Sutjeska v Nikšiču so Pomurke prvo tekmo opravile z odliko. Od prve minute so silovito krenile na domača vrata in že v 8. minuti srečanja se je stresla prečka domačega gola, ki je, po silovitem strelu Mateje Zver, preprečila hitro vodstvo. Toda le pet minut pozneje veliko veselje v taboru Beltinčank. Žogo je v približno 30 metrov od domačih vrat prejela včeraj zelo razigrana Mateja Zver, nad katero so domačinke naredile nedosojen prekršek, žogo je sprejela Tjaša Tibaut in v kazenskem prostoru našla odlično postavljeno Tanjo Vrabel, ki je rutinirano zadela za 1:0.

V 25. minuti srečanja se je za nenaden strel odločila Zverova in zadela sam desni zgornji kot vrat Ekonomista. In kot da bi zanesljivo vodstvo igralke nekoliko uspavalo, so prepustile sredino igrišča domačinkam, pri katerih jeblestela Ivana Krivokapić. Kljub rahli pobudi na igrišču pa si domačinke niso pripravile nobene priložnosti, še več, v 43. minuti srečanja je drugič zadela Mateja Zver, ki je odlično izvedla prosti strel, žoga pa je presenetila domačo vratarko in končala za njenim hrbtom.

Tudi začetek drugega polčasa je minil v rahli pobudi domačink, vendar pa so naše igralke z rutinirano igro odbijale njihove jalove napade. Končni rezultat 4:0 je v 58. minuti z glavo postavila Tanja Vrabel po odličnem predložku Manje Rogan iz kota. Do konca srečanja je nato igra potekala med dvema kazenskima prostoroma.

Nova tekma čaka Pomurke jutri, ko se bodo pomerile z estonskimi državnimi prvakinjami WFC Pärnu Jalgpalliklubi, ki prvo tekmo izgubil proti ekipi MTK izgubile z rezultatom 3:0. Tako vse kaže, da bo za prvo mesto odločala tekma proti madžarskim prvakinjam.

 

Strokovni štab na čelu z Bojanom Jančarjem je na turnir 3. kvalifikacijske skupine popeljal naslednje igralke: Ivano Vrdoljak, Saro Nemet, Andrejo Nikl, Valentino Stipančević, Ivano Bojčić, Anjo Prša, Špelo Rozmarič, Jasmino Zelko, Melani Jelen, Andrejo Gaber, Manjo Rogan, Matejo Zver, Špelo Kolbl, Urško Kozar, Stašo Špur, Tanjo Vrabel, Tjašo Tibaut In Moniko Conjar. Z igralkami so poleg trenerja Jančarja odpotovali še: Sandi Bauer, Dragan Miličević, Gabrijela Grabar, Alen Moharić, Boris Kolbl, Igor Rozmarič In Nuša Ladinek.

V ligo prvakinj je že uvrščenih 22 ekip, v kvalifikacijah pa se bo v naslednjih dneh v osmih kvalifikacijskih skupinah 32 klubov borilo še za 10 prostih mest. V ligo prvakinj bodo napredovale prvakinje osmih kvalifikacijskih skupin ter dve najboljši drugouvrščeni zasedbi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.