https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

VIDEO: Slavnostno sejo v Markovcih prekinil močan naliv

Markovci, 11.08.2014 ob 13:00  

V soboto je Občina Šalovci priredila slavnostno sejo ob praznovanju svojega jubilejnega desetega občinskega praznika, ki je potekala v šotoru pri vaško-gasilskem domu v Markovcih.

Slavnostno sejo so z odpeto himno odprli učenci OŠ Šalovci, nakar je sledil slavnostni govor župana Iztoka Farteka. Po končanem govoru je sledil kulturni program, v katerem so nastopili člani Kulturno-umetniškega društva Budinci.

Med njihovim nastopom pa je slavnostno sejo prekinil močan naliv, zato se je s podelitvijo občinskih priznanj nadaljevala v vaško-gasilskem domu.

VIDEO: Youtube

Plaketo Občine Šalovci je za svoje humanitarno delo prejel župnik Dejan Horvat in Jožef Kalamar iz Čepincev, ki je že stokrat daroval kri.

Priznanje Občine Šalovci pa so prejeli kolektiv gostilne Pri Rudiju v Šalovcih za dolgoletno gostinsko dejavnost in uspešno sodelovanje z občino in društvi, Marta Verbai, upokojena učiteljica iz Šalovcev, za prostovoljno delo pri občinskem glasilu in pomoč društvom, ter Rudi Svetec iz Šalovcev, za dolgoletno uspešno vodenje Društva upokojencev in prostovoljno delo.

Županova priznanja pa sta prejela zlata maturanta Damjan Časar iz Dolencev in Melanie Lainšček iz Domanjševcev ter srebrna državna prvakinja iz nemščine Melanie Horvat iz Budincev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.08.2014 ob 15:34 selo gost

      Vala bouge ka je bila nevihta .Že vo sakoj vesi mao nekaše ceremonije in prav je če nega lepoga vrejmena .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.