https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pri Gradu slavnostno predali ključ obnovljene osnovne šole

Grad, 12.08.2014 ob 10:00  

Osnovna šola Grad se je po 43-letih preoblekla v novo podobo. Po temeljiti energetski sanaciji so tako na igrišču za šolo priredili slavnostno otvoritev obnovljene zgradbe pod geslom »Od zunaj lepo štrihana, od znotraj z znanjem šikana«.

V nedeljo je v sklopu občinskega praznika Občine Grad potekala slavnostna seja občinskega sveta. Ob tem naj bi še zadnjič v vlogi župana spregovoril Daniel Kalamar, ki je med drugim poudaril, da so s projektom energetske sanacije osnovne šole končno rešili enega največjih problemov občine.

Na slavnostni seji so bili prisotni tudi župani iz sosednjih občin, svetniki, vaški predsedniki ter posebna delegacija pobratenih občin iz Poljske, Češke in Belorusije, ki so v svojih govorih pohvalili skrb za lepoto, urejenost in gostoljubnostv v občini.

Na slavnostni seji so podelili priznanje uspešnemu podjetniku v občini Štefanu Gjergjeku ter zahvalne plakete zasluženemu občanu Ernestu Ferku za uspešno delo v krajevni skupnosti Grad, Mizarstvu Draga Fujsa za 60. obletnico delovanja na področju mizarstva, Društvu upokojencev Grad za dolgoletno uspešno delovanje in Gasilski zvezi Grad za pomoč pri žledu. Priznanja in majhno pozornost pa so podelili tudi uspešnim učencem Osnovne šole Grad ter vsem mamicam, ki so v letošnjem letu povile novorojenčka.

Za kulturni program pa so poskrbeli prekmurska glasbena etno skupina Gorički klantoši ter učenci Osnovne šole Grad, nakar je župan Občine Grad Danijel Kalamar ravnatelju Osnovne šole Grad Viktorju Navotniku predal ključe obnovljene šole.

Po slavnostni seji pa so Gorički klantoši zapeli še nekaj svojih pesmi, nato pa so se vsi zabave željni lahko zavrteli ob koncertu Prifarskih muzikantov.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.