https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Festival Zbüjdi se! 2014 je že v polnem teku

Murska Sobota, 13.08.2014 ob 7:00  

V sklopu festivala Zbüjdi se! 2014 potekajo v Mestnem parku v Murski Soboti delavnice za otroke. Letos se je prijavilo 70 otrok, za njih pa skrbi kar 40 prostovoljcev iz vse Slovenije.


Na letošnjem petem festivalu Zbüjdi se! 2014 se je na dopoldanskih otroških delavnicah zbralo kar 70 otrok. Otroke, ki so jih morali starši predhodno prijaviti, so razdelili v skupine po 15 glede na starost. Kar 40 prostovoljcev iz vse Slovenije pa skrbi za kakovosten in raznolik program s socialno, permakulturno, športno in likovno delavnico. Do četrtka obratuje med 9. in 13. uro knjižnica na prostem pod drevesi.

V ponedeljek so se jim na delavnicah pridružili prebivalci Doma starejših občanov Murska Sobota. Na socialni in permakulturni delavnici so se učili skupinskega dela in izdelali šotor iz  naravnih materialov,  iz bambusovih palčk, leskovih vej in slame. Skupina vrtovi Panonski z.o.o, pa je za otroke pripravila »zeleno delavnico«, kjer so si ustvarjali zelenjavna in sadna nabodala.

V torek so otroci spoznali v okviru športne delavnice brazilske ritme – capueiro. To je veščina, ki združuje elemente borilne veščine, plesa, igre, glasbe in akrobatike, je nekakšna igra gibanja, ob spremljavi glasbe je igrana v krogu imenovanem roda. Doživljajski pravljici so prisluhnili otroci iz vrtca Gozdiček. Na socialni delavnici je najmlajše zabaval s pantomimo Vito Vratarič, za starejše udeležence pa so pripravili delavnico improlige. Na permakulturni delavnici so spoznavali travniške rastline in iz njih ustvarjali herbarij. Na likovni delavnici so spoznavali različne strukture in teksture ter jih skušali narisati.

Festival ima tudi bogato popoldansko dogajanje. V ponedeljek je prostovoljce zabaval Sebastjan Sapač Žalik @ Band ob večeru poezije in vina. Danes popoldne bo debata na temo usklajevanja poklicnega in  družinskega življenja, zvečer pa ob primernem vremenu opazovanja neba in zvezdnih utrinkov. Sicer pa bo program bogat tudi v prihodnje, tako dopoldne kot popoldne. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.