https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Dan ekologije in ljudske kulture na 23. Bujraških dnevih

Otok ljubezni, Ižakovci, 14.08.2014 ob 7:00  

Minuli vikend so v sklopu že 23. Bujraških dnevov pripravili Dan ekologije in ljudske kulture.


V sklopu tega so pripravili otroško delavnico v organizaciji Vrtca Beltinci. Organizirali so okroglo mizo na temo na temo Energije reke Mure in drugi obnovljivi viri. Potekalo pa je tudi srečanje upokojencev Občine Beltinci.

V Mürski iži so pripravili razstavo in obiskovalcem prikazali različna opravila vezana na obdelavo lanu. Nastopili so tudi Büjraši in se predstavili člani Društva ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači«.

V sklopu tega je potekal tudi koncert starih muzik v sodelovanju z JSKD RS in v izvedbi nekdanjih godcev. Nastopile pa so še mažuretke ob spremljavi Prekmurske godbe Bakovci.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2014 ob 7:36 vaščan gost

      Dobro je bilo , samo dosti imajo uvoženih igralcev , ker sami tega ne vejo narediti ! Kaj pa v občini Beltinci , ni boljših pevcev , da bi vsaj pri maši dostojno zapeli ???Vreme jim je bilo naklonjeno , drugo se pa itak ponavlja že vsa leta ! Mlinarič , je najboljši pri mitologiji.Spet voda na mlin Zveru !?

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!
    3. gost
      14.08.2014 ob 7:46 gostja gost

      ISKRENE ČESTITKE za tkalsko delavnico kot prostor in ohranjanje tega dela. Ampak groza s temi oranžnimi bombažnimi majicami. Mislim, da nobena od gospa na sliki nima v svoji omari takega kosa oblačila. Le kaj jim je treba pri tkanju in predenju, prosim odgovorne da poskrbijo za to. Lepo, da jim dajo nagrado v obliki majice ampak naj jih ne nosijo na prireditvah s tem je vse pokvarjeno. Prav smešne so tako "nakinčene".Enako velja tudi za moške - le kaj jim je potrebno "šorce" predpasnike z napisom(ali niso "ta pravi" tisti, ki jih nimajo!) Saj enako velja tudi za beltinski folklorni festival, kjer kar tekmujejo z majicami različnih barv. Ja, naj jih ljudje v zahvalo za delo dobijo, naj pa jih na etnološki prireditvi ne nosijo.

      1 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. Za komentiranje se morate prijaviti!
    5. smrt
      14.08.2014 ob 11:51 smrt

      Na osmoj sliki od lejve na desno sta na sliki maskoti Büjraških dnevov celo ta široka ženska .O boug moj dragi što vse sodelüje nemre človik vörvati sami lakotinjeki .

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.