https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Sredin Zbüjdi se! v znamenju pandola, ozelenitve mesta, zelenjave in druženja

Murska Sobota, 14.08.2014 ob 9:00  

V sredo so v sklopu festivala Zbüjdi se! 2014 nadaljevali z dopoldanskimi delavnicami za otroke. Obiskali so jih igralci prekmurske Pandolo lige, ustvarjali so stripe in še kaj, popoldne pa so prisluhnili zgodbi. Popoldne je sledila debata o ozelenitvi našega mesta ter druženje ob hrani, menjavi zelenjave, glasbi in ogledu filmov na grajskem dvorišču.  

V sredo so se prostovoljcem in otrokom na dopoldanskih delavnicah v sklopu festivala Zbüjdi se! 2014 pridružili igralci prekmurske Pandolo lige. Člani Mladinskega športnega društva Prekmurski pandolaši so jih učili igrati to staro pastirsko igro, ki ponovno postaja vse bolj priljubljena. Na socialni delavnici so otroci spoznavali čutila in izkusili svet skozi zvoke in okus. Na permakulturni delavnici so spoznavali prototip nove permakulturne igre s kartami, ki je doslej izšla le še na Nizozemskem. V sklopu likovne delavnice pa je Interact klub Martjanci pripravil striparsko delavnico na temo gozda, ohranjanja narave in gozda brez smeti. Otroci so narisali in napisali svojo strip zgodbo.

V popoldanskem programu je potekala permakulturna debata na temo ozelenitve Murske Sobote. Za otroke so v popoldanskem delu pripravili zgodbo o črnem petelinu in ježku, za odrasle pa Društvo Enovita Jaso mavričnih utrinkov z jogo in gongi, ki poteka v soboškem parku že celo poletje. Zvečer se je dogajanje preselilo na grajsko dvorišče, kjer so člani ekipe Zbüjdi s v sklopu MIKKovega Kultivatorja poskrbeli za kulinariko. Pekli so koruzo in kruh ter pripravili dödole, za glasbo pa je poskrbel Robert Titan – Felix. Zaradi dežja je bil načrtovani kino pod zvezdami preseljen v Mikk, kjer so si prostovoljci in tudi obiskovalci ogledali par krajših filmov AGRFT. V času popoldanskega dogajanja je na grajskem dvorišču potekala še menjava zelenjave.

Dogajanje bo pestro tudi v četrtek in petek.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2014 ob 10:57 daj,daj gost

      kakši pandolo? PCKETEŠ!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.