https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Arso opozarja pred poplavljanjem rek; narasla Mura za zdaj še v svoji strugi

14.08.2014 ob 15:45  

Obilne padavine so že pričele povzročati preglavice prebivalcem slovenskih krajev. Izjema nismo niti v Pomurju, kjer so gasilci vodo črpali že iz večih objektov. Hidrologi pa opozarjajo na možnost poplavljenja vodotokov v popoldanskih urah.


Na upravi za zaščito in reševanje obveščajo o poplavljenih prostorih podjetja Paradajz v Renkovich, o poplavljeni hiši v Doliču, poplavljenem dvorišču in delu hiše v Čentibi, o zalitju meteorne vode skladišča trgovine Mercator v Ljutomeru in o zamašenem obcestnem propustu pri naselju Genterovci, kjer voda ogroža bližnjo stanovanjsko hišo.

Po napovedih hidrologov bodo v prihodnjih urah močno naraščali pretoki večjih rek v Pomurju, Podravju, Posotelju, Posavju, Beli krajini in na Dolenjskem. Posamezne reke lahko tudi poplavijo.

Mi smo se odpravili na teren, kjer smo preverili stanje po okoliških površinah. Jarki so večinoma polni vode, voda se nahaja tudi na mnogih pridelovalnih površinah, reka Mura, katere gladina vode se je občutno zvišala, pa za zdaj še ostaja v svoji strugi.


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.