https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Na Vršiču nad Bogojino odganja ptiče in veselo poje klopotec

Bogojina, 18.08.2014 ob 8:00  

Turistično društvo Bogojina nadaljuje tradicijo postavljanja klopotca že od 70-ih let prejšnjega stoletja. Tudi letos so vaščani združili moči in ga postavili na tradicionalni način. Za zabavo pa je poskrbela skupina domačih upokojencev.

Turistično društvo Bogojina je v nedeljo na razglednem vrhu Vršič nad Bogojino, ob razglednem stolpu in v bližini  kapelice sv. Urbana postavilo kot že več desetletij poprej klopotec. Klopotec širok več kot 4 m in visok 11 m je nekaj posebnega v tem delu Prekmurja, pravijo mu boganjski klopotec. Naredil ga je Jožef Ošlaj iz Trnavskega brega. Klopotec bo odganjal ptiče in veselo pel vse do Martinovega. Postavitev so si ogledali številni domačini pa tudi mimoidoči kolesarji, ki so uspešno prestani postavitvi nazdravili z vinom in dobrotami turistične kmetije Puhan. Za prijetno vzdušje z glasbo pa je poskrbel ansambel Zvonček, ki ga sestavljajo domači upokojenci.

Kako je potekala sama postavitev pa si oglejte v spodnji fotogaleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.08.2014 ob 7:45 PISTA gost

      Cigujtova Mariska pa kak mas tij tu cas stati doma pa mate PUNO DELA???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.08.2014 ob 18:18 Drago gost

      Lapci za 600€ na mesec delajo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.