https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dan madžarske državnosti počastili tudi pripadniki madžarske manjšine

Lendava, 20.08.2014 ob 7:00  

Včeraj je ob kipu sv. Štefana v Lendavi v počastitev madžarskega dneva državnosti potekala  slovesnost s polaganjem vencem. S tem so praznik počastili tudi pripadniki madžarske narodne skupnosti v Sloveniji. Dvajseti avgust je na Madžarskem največji državni praznik - dan svetega Štefana, ustanovitelja madžarske države.

 

Ob tej priložnosti je spregovoril predsednik pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenc Horvath, slavnostni govornik pa je bil podpredsednik madžarskega parlamenta Sandor Lezsak. Letošnji dobitnik priznanja madžarske države pa je Franc Gerič dolgoletni muzejski delavec in upokojeni direktor lendavskega muzeja.

Po slovesnosti so gostje in predstavniki narodnosti položili vence pred kip svetega Štefana, zatem pa je sledila slavnostna maša v cerkvi svete Katarine slavnostna maša, ki jo je daroval veszpremski nadškof Gyula Marfi. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.08.2014 ob 12:39 hotiza gost

      Vougri so bole spoštovani v Sloveniji kak pa sami Slovenci .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.