https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Protestniki zaprli cesto, stavkajoči zahtevajo odstop vodstva Nafte Petrochem

Lendava, 21.08.2014 ob 7:00  

Včeraj popoldne je tako kot že v ponedeljek vnovič potekal protestni shod v podporo 111 stavkajočim v Nafti Petrochem. Tokrat so protestniki s transparenti in vzklikajočimi gesli za slabe pol ure zaprli lokalno cesto v središču Lendave, saj današnja pogajanja med stavkovnim odborom in vodstvom družbe niso prinesla nič novega. Stavkajoči z Ladislavom Šabjanom na čelu tako zahtevajo odstop vodstva družbe Nafte Petrochem.


Tudi tokrat je protest organizirala Civilna iniciativa za podporo delavcem Nafte Petrochem, podprle pa so ga tudi lokalne mladinske organizacije MŠL, KŠL ter MKI Mansarda, ki so prav tako pripravile koncert skupin  Panicka ter Eyecontact. Kuhali pa so tudi bograč, ki so ga ob koncu protestov simbolično razdelili, saj so mnenja, da smo jutri lahko že vsi v podobni situaciji. Lendavske mladinske organizacije so povedale, da še naprej podpirajo zahteve stavkajočih in zahtevajo spoštovanje človekovih pravic stavkajočih. Kopinja, Paller ter Novak, kot predstavniki vseh treh organizacij so za javnost povedali: »Zaposleni ostajajo že tretji mesec brez prihodkov, prispevkov, regresa in dela. In če ni denarja, ni kruha, ni plačanih položnic in ni prihodnosti za nas mlade.« Poudarili so tudi, da se mladim ne piše nič dobrega: »Izgubljamo prihodnost, izgubljamo leta, vendar upanja ne bomo izgubili.«

Danes dopoldne so potekala pogajanja med stavkovnim odborom ter vodstvom družbe - Robertom Sercem in Dušanom Stoparjem, vendar napredka niso dosegli, Šabjan pa je danes na protestih za medije povedal, da zahteva odstop vodstva Nafte Petrochem.

Vodstvo družbe pa še naprej od delavcev zahteva, da prenehajo stavkati in nadaljujejo z dobavo goriva za državne rezerve.

Z vodstvom družbe se je včeraj sestal tudi župan Balažek in jih pozva, naj ne vršijo pritiskov na stavkajoče in umaknejo izrečene disciplinske ukrepe. Vodstvo Nafte je obljubilo, da bodo le-te umaknili. A kot nam je uspelo izvedeti na protestih, vodstvo disciplinskih ukrepov še ni umaknilo. Naj spomnimo: zaradi prenehanja dobave goriva za državne rezerve je vodstvo petim zaposlenim izdalo opomin pred odpovedjo delovnega razmerja.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2014 ob 13:01 štajerec gost

      no prekmurci....niti tukaj ne znamo stopiti skupaj...namesto,da bi sedaj bili vsi tam...lepo doma čakamo misleč..ni moj problem..ne vidimo pa,da danes oni,jutri že mi...podpiram shode...moje mnenje ni sicer najlepše...ampak..vseeno...v zrak pošljite en avto..pa se vas bo drugače obravnavalo..predolgo smo vsi skupaj tiho..dopuščamo,da nam ukradejo še zadnje dostojanstvo...enako se je dogajalo z muro...vsi so hodili jokat in kukat..konec pa je bil vsem znan...že takrat bi po mojem morali vse malo bolj zaostrit in jim pokazat,da jih imamo dovolj...ampak..oni si spet talajo stolčke...nič novega v naši banana republiki.. lendavčari..ne popuščajte...tudi štajerska je z vami...lp

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2014 ob 18:08 gost

      Tako je KONEC JE LOPOVŠČINE,DAJTE NAM POŠTENO PLAČILO KAJTI ZA 400EVROV NEBOMO DELALI...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.08.2014 ob 16:27 gost

      Tak bi ljudje morali v ljubljano, pa vun zmetati celi parlament, noter pa postaviti navadne ljudi z kmečko pametjo...............poglejte, v politiki so sami doktorji, magistri, profesorji( seveda nekaj z kupljenimi nazivi), pa vidimo, kam so nas pripeljali................tak bi morali narediti, kot na islandiji............skorumpirane politike, bankirje, tajkune in lopove so v zapor zmetali, v politiko nastavili navadne ljudi, pa so v petih letih dosegli gospodarsko rast.............zanimivo, a ne?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.