https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometni klub Pomurje zaključil z mini pripravami v Radencih

21.8.2014  

V nedeljo so se končale mini priprave rokometnega kluba Pomurja v Radencih.


Priprave so se začele v četrtek s popoldanskim treningom. Popoldanski treningi so potekali v dvorani v Radencih. Jutranji in dopoldanski trening pa je bil na prostem, kjer so igralci nabirali kondicijo za naslednjo sezono. Priprav se je udeležilo skoraj 30 igralcev, od tega nekaj kadetov.

V soboto je ekipa Pomurja odigrala prvo prijateljsko tekmo. V Radence so prišli igralci Drave, s trenerjem Šerbcem, ki nastopajo v 1B ligi, ter v letošnji sezoni merijo pod sam vrh 1B lige in se za novo sezono pripravljajo že nekaj časa. Tekma rezultatsko ni bila pomembna, saj je domači trener Potočnjak dal priložnost vsem igralcem, ter poizkusil nekaj novih igralskih kombinacij. Tudi novi igralci so se lepo vklopili v ekipo ter že v sedanji zgodnji fazi priprav pokazali, da so dodana vrednost ekipi, ki je lani osvojila 8. mesto v 2. DRL. Vseeno omenimo rezultat, ki je bil 40:21 za ekipo Drave iz Ptuja.

S pripravami so bili igralci in strokovno vodstvo zadovoljni. Poleg strokovnega dela pa so se novi igralci lepo vklopili v ekipo tudi po družbeni plati.

Člani RK Pomurje izkazali tudi svojo družbeno odgovornost

Ekipa rokometnega kluba Pomurje želi poleg športnega, delovati tudi na družbeno koristnem področju in vrniti nekaj okolju v katerem deluje. Iz tega razloga in zaradi bližine Dijaškega doma v Radencih, kjer so v času priprav prenočevali, in doma starejših občanov DOSOR se je vodstvo odločilo za sodelovanje z DOSORjem.

Skupaj so pripravili srečanje igralcev Pomurja in stanovalcev doma starejših. Igralci so tako čas med treningi zapolnili s prostovoljstvom delom. S stanovalci doma so se družili ob številnih igrah, kot so človek ne jezi se, domino, spomin, kartanje, pikado, šah, ipd.

Čeprav je bil zmagovalec prav vsak, ki se je srečanja udeležil, naj omenimo, da igralcem Pomurja očitno bolje leži šport z žogo, kot šah, saj so bili v šahu poraženi v prav vseh dvobojih s stanovalci doma. Dogovorili so se, da tovrstno srečanje na bo zadnje in ga bodo med sezono še ponovili.

Vir: rk-pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.