https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Najboljšim »Ironmanom« v Bakovcih podelili pokale in priznanja

Bakovci, 24.08.2014 ob 10:00  

Svetovno prvenstvo v dvojnem ultra triatlonu v Bakovcih so v soboto zvečer zaključili s slovesno podelitvijo priznanj, medalj in pokalov najboljšim. Za zabavo pa je poskrbela skupina Blue Planet.


Prvi tekmovalec je v cilj prispel malo pred deveto uro zjutraj, nato pa so številni navijači in obiskovalci lahko spremljali prihode tekmovalcev v cilj. Čez dan  so se v triatlonu pomerili še policisti, vojaki in vsi, ki so to želeli preizkusiti, Na Cici duatlonu pa so se pomerili še otroci.

Malo pred iztekom časovne omejitve tekmovanja, malo pred deseto uro zvečer, smo dočakali v cilju še zadnjega uspešnega tekmovalca Avstrijca Philippa Mayer. Svetovno prvenstvo v dvojni preizkušnji je zaključilo 39 tekmovalcev, med njimi tudi 3 ženske. Naš Dušan Fister iz Bakovcev je zaključil tekmovanje kot 13. s skupnim časom 24 ur 28 min 47 s, Iztok Fister pa s skupnim časom 31 ur 2 min 58 s kot 32. Številni tekmovalci so že stari znanci Bakovcev in se radi vračajo, nekateri so prestali že več deset dvojnih in celo trojnih triatlonov in so že prave triatlonske legende, drugi so bili prvič.

Organizatorji so skupaj z županom MO Murska Sobota, predsednikom Mednarodne triatlonske zveze, Francozom Ghislain Marechal in mažoretkami iz Bakovcev podelili pokale, medalje in spominske majice najboljšim v svojih starostnih kategorijah, ekipno po državah ter na koncu vsem, ki so sodelovali in tekmovanje uspešno zaključili, saj so na koncu zmagovalci prav vsi.  

Svetovna podprvakinja je postala Čehinja Sarka Kolbova, prvakinja pa Nemka Katrin Buron, na tretjem mestu pa Hrvatica Karla Čović. Svetovni prvak je postal Anglež Winn-Smith Matthew, podprvak Nemec Widmer Richard, tretje mesto pa je dosegel Čeh Suran Kamil. Vsi so postali tudi skupni prvaki. Ekipno so bili najuspešnejši Nemci, drugi so bili Hrvati, tretji pa Madžari.

Pri organizaciji te velike športne je sodelovalo več kot 100 prostovoljcev, cela vas je praktično dihala za to tekmovanje.

V spodnji galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz sobotnega dogajanja v Bakovcih, prihode tekmovalcev dvojnega triatlona v cilj, ostalih triatlonov ter s podelitve pokalov in priznanj najboljšim.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2014 ob 10:28 Domačin gost

      CELA VAS JE PREJ DIHALA ZA TO TEKMOVANJE,KJE STE PA TO POBRAL...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2014 ob 10:58 gost

      To nindrig ne pijše, pijše ka 100 prostovoljcev (to ka je vas dihala, je pa samo besedni izraz), pa izklopi velke črke!

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2014 ob 12:06 Silvo gost

      Najboljši tekmovalki se lepo vidi (kamelji parkelj) . Super pička !!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.08.2014 ob 11:17 gost

      Če bi dobili še zraven DENARNI bon bi še jaz tekmoval...

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      25.08.2014 ob 20:34 gost

      Pingvinov pa na podelitvi ni bilo??? Pa blagoslov???

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.