https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Bohar: Za Ligo prvakov se je splačalo odpovedati lasem

Maribor, 28.8.2014  

Po torkovi uvrstitvi v Ligo prvakov je Prekmurec v dresu Maribora Damjan Bohar ostal brez las. Kot smo ugibali je šlo za stavo iz začetka sezone, na katero pa je medtem "Bohi" že pozabil. Niso pa je pozabili soigralci ...

"Ko ima človek dolg jezik, se zgodi, kar se je zgodilo. Pred začetkom prvenstva smo se s soigralci šalili na račun moje frizure (dolgih las) in soigralci so bili mnenja, da bi si moral skrajšati lase. Sam sem bil seveda proti temu, nakar so sigralci vsi v en glas rekli da če se uvrstimo v Ligo prvakov, da me postrižejo. Stavo sem seveda sprejel," pojasnjuje Damjan Bohar.

Prvi nasprotnik Maribora pri šampionskem pohodu proti Ligi prvakov je bil prvak Bosne in Hercegovine Zrinjski, katerega so po 0:0 v gosteh na domačem terenu izločili z rezultatom 2:0. Naslednja ovira je bil izraelski Maccabi iz Tel Aviva, kateremu poraz v Mariboru je v sami končnici tekme zadal Bohar, tekma v ciprski Larnaki pa se je končala z rezultatom 2:2 in vijoličasti so se uvrstili v play off za najelitnejše tekmovanje na stari celini. Žreb je določil, da bo nasprotnik sloviti škotski Celtic. Prva tekma je bila v prestolnici Štajerske in se ni začela najboljše za naše prvake, saj so Škoti povedli, toda kaj kmalu je za remi 1:1 z zadetkom poskrbel znova Bohar.

Pozabil na stavo, niso pa pozabili soigralci

Na torkovi tekmi nekdanji igralec Mure ni igral od prve minute, ampak je vstopil šele v 83. minuti, toda z zadetkom Brazilca Marcosa Tavaresa so se Mariborčani drugič po letu 1999 uvrstili v skupinski del Lige prvakov. In le malo kdo si je mislil, da bo Bohar stavo izgubil ...

"Moram priznati, da sem na stavo pozabi. Toda takoj po tekmi so me nanjo spomnili moji soigralci. Tako sem se vsedel na stol in zgodilo se je kar je bilo obljubljeno. Ostal sem brez las. Pobril me je naš klubski frizer, ki je bil tudi z nami na tekmi. Za Ligo prvakov se je splačalo odpovedati lasem," nam je o striženju povedal Bohar.

FOTO: Rene Gomolj/rtvslo.si

Nima želja glede današnjega žreba

"Veselje v slačilnici po tekmi je bilo nepopisno, toda evforija nas ne sme ovirati pri nadaljevanju sezone. Čakajo nove naloge in nova dokazovanja. Že danes nas čaka seveda žreb, da vidimo s katerimi nasprotniki se bomo borili v prestižni ligi prvakov, sam pa nekih posebnih želj nimam, ampak se pustim presenetiti," pravi mladenič iz Mačkovec. Žreb se bo odvijal v Monacu s pričetkom ob 17.45.

22-letnik se je v mestu ob Dravi povsem udomačil in niza dobre predstave, tako na evropski sceni, kot tudi v domačem prvenstvu. Poteza Maribora, da je iz propadle Mure 05 brez odškodnine v svoje vrste pripeljal Boharja, se je izkazala vredna zlata, mnogi čakajo tudi na vpoklic Srečka Katanca v izbrano vrsto Slovenije.

Zahovič, Šimundža in zvesti navijači

Hvaležen za priložnost in razvoj v najtrofejnejšem slovenskem klubu pa je tudi Bohar.

"Rad bi se zahvalil vsem ljudem v klubu, ki garajo za nas, da lahko potem mi delamo take čudeže, kot jih delamo. Izpostavil bi športnega direktorja Zlatka Zahoviča, brez katerega enostavno ne gre, saj vse svoje bogate izkusnje prenaša na nas igralce. Ne gre tudi mimo našega strokovnega vodstva. Naš glavni trener Ante Šimundža nas s svojimi sodelavci vedno pripravi vrhunsko na vsako tekmo. Najpomembnejši pa so naši navijači, kateri so naš dvanajsti igralec, brez katerih si tekme sploh ne gre predstavljati. Spremljajo nas na tekmah vsepovsod po Evropi ter nas dvignejo, ko jih najbolj potrebujemo. Vse to je veriga in vsak doda svoj del, da na koncu pride do željenega rezultata, kateri se nam je zdaj izopolnil. Še enkrat hvala vsem, ki so sodelovali tako ali drugače pri tem uspehu."


Bohar v dresu Mure 05

 

Pred žrebom je zanimivo pogledati, kdo so možni nasprotniki Maribora v Ligi prvakov. Ker so sami v četrtem bobnu, se proti tem ekipam ne morejo pomeriti, bodo pa igrali proti enim iz preostalih treh bobnov.

1. boben:
Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Atletico Madrid, Arsenal, Porto

2. boben:
Schalke, Borussia Dortmund, Juventus, PSG, Šahtar Doneck, Basel, Zenit St. Peterburg, Man City

3. boben:
Bayer, Olympicos, CSKA Moskva, Ajax, Liverpool, Sporting Lizbona, Galatasaray, Athletic Bilbao

4. boben:
Maribor, Anderlecht, Roma, APOEL, Bate Borisov, Ludogorec, Monaco, Malmö

 

Zapišite v komentarje, koga si želite videti kot nasprotnike Maribora ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2014 ob 19:52 gost

      ŽALOSTNO za našo MURO,ČESTITKE MARIBORU,VRŠA,BOHI,

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2014 ob 20:57 gost gost

      Murina šola, zakoj žalostno?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.08.2014 ob 7:41 gost

      Kmečko in najvno ter ne profesijalno Boharovo početje. To.kako bi zgledalo da bi se obril Mesi, Ronaldo če bi osvojili lige prvakov !!! Bi rekli navijači da sta malo čudna...Do navijačov se to ne dela tako je naredil kak šolarček ......

      0 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.08.2014 ob 8:45 gost

      ZELO NORO DEJANJE BOHI,VSE ZA MARIBOR,ZA MURO TE PA BOLI .....?

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.08.2014 ob 11:11 VIOLE gost

      Bravo Bohar,tako je če se imaš zakaj veseliti,toti nebodo to nikoli razumel,..

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.08.2014 ob 11:31 gost

      rajši se drek pišen kak pa ka bi za maribor navijo. pravi prekmurec nede nikoli navijo za maribor pa lejko je pou ekipe iz prekmurja.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.08.2014 ob 11:34 vijola zakon gost

      Veseliti in biti v posmeh navijačem take bu..... izpade pa si nea želimo v vijolčnem...

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      29.08.2014 ob 12:01 Navijač gost

      Kak či se nebi že kakši svetovno znani športnik za stavo pošišo na balin! Vejpa lasje nazaj zrastejo :) Što pa je v ton primeri nej za Maribor navijo, tisti tudi za Slovenijo ne navija! Tu je biu Maribor Slovenija v malon, nej samo vijole.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      29.08.2014 ob 15:17 RobertH gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.08.2014 ob 20:54 gost

      Bohar je igračina in največji produkt Murine šole, ki še bo samo napredoval v Mariboru.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      30.08.2014 ob 9:59 gost

      Mi smo iz Prekmurja pa nikoli nismo navijali za Muro rajši za BELTINCE,ali NAFTO,pa živimo v okolici Murske Sobote,BRAVO MARIBOR...

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      01.09.2014 ob 10:59 gost

      ZAHO je pokazal kak se napravi velki klub pa kak se dela če ščeš preživeti vij tu pa samo jamrate za tau MURO od kere je še samo M ostal segaj tak daleč kak maš dolge roke,BOHAR dečko vsaka ti čast,tak se dela pa špila če ščeš ka boš velki igrač,ZAHOVIČ de te že dobro odal za velke pare ,pa tak ka boš tudi tij nekaj mel od toga nej samo Maribor

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.