https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kamenci predstavili svoj modni in kulinarični okus

Kamenci, 30.08.2014 ob 7:00  

V romskem naselju Kamenci so predstavili rezultate projekta »Kamenci z okusom«.


V okviru projekta Kamenci z okusom so se ženske iz romskega naselja usposobile za samostojno pripravo, strežbo in promocijo inovativne kulinarične ponudbe romskega naselja Kamenci. Razvoj inovativne kulinarike Kamencev je zastavljen tako, da združuje elemente romske kulturne dediščine (romskega zdravilstva – zeliščarstva), hkrati pa sledi tudi sodobnim trendom zdrave prehrane.Obiskovalci so lahko poskusili nekaj dobrot, ki so jih pripravile romske ženske, med drugim ričet, sataraš, zeliščni namaz, bučna semena v sladkem ovoju, slivovo pecivo, šipkov čaj in druge dobrote.

Poleg tega je bila predstavljen tudi drugi del projekta, ki je namenjen modnemu okusu in trendom. V okviru tega je bila oblikovana inovativna mladinska modna kolekcija, imenovana »Roma-Art-Youth Fashion Kamenci«, ki prav tako na izviren način kombinira posamezne elemente romske kulturne dediščine in sodobne trende modnega oblikovanja in ustvarjanja. Kolekcija, ki je nastala v okviru projekta, je bila včeraj predstavljena občinstvu.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.