https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Tešanovci so bogatejši za novo gasilsko vozilo

Tešanovci, 01.09.2014 ob 7:05  

Tešanovci so od nedelje bogatejši za novo gasilsko vozilo GVM-1 s priklopnikom. Ob tej priložnosti so pripravili svečan prevzem vozila s kulturnim programom in podelitvijo značk najzaslužnejšim članom društva za dolgoletno delo.


Ob tej pomembni pridobitvi so v Tešanovcih pripravili svečan prevzem s kulturnim programom, v katerem so nastopili domača Folklorna skupina Mali Rijtar in mladi gasilski podmladek z recitacijami. Novo vozila sta blagoslovila evangeličanski duhovnik Geza Erniša in rimskokatoliški martjanski župnik Marjan Potočnik. Botra novega gasilskega vozila, to sta predsednik Gasilske zveze Moravske Toplice Dušan Grof in župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, sta ključe simbolično predala šoferju Matjažu v namen. Vozilo je vredno nekaj čez 34 tisoč EUR, priklopnik pa nekaj čez 10 tisoč EUR. 

Ob tej priložnosti so se spomnili najzaslužnejših članov društva in jim podelili priznanja in značke. Značko za dolgoletno delo 70 let v PGD Tešanovci prejel Geza Kučan, za dolgoletno delo 60 let pa Geza Rituper in Geza Grabar starejši. Zahvalili so se še sponzorjem, društvom in posameznikom, ki so kakorkoli pripomogli k novi pridobitvi v kraju.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2014 ob 20:55 gost

      POVEJTE , ČE JE TOLE POTREBNO ???!!! TOLIKO DENARJA , ZA VOZIKANJE NA PRIREDITVE ? TAK LEPO VOZILO NE GRE PO BLATU IN GOZDU , DRUGJE PA GA NE BOŠ UPORABLJAL , KER NE PRIDE V POŠTEV ! POŽAROV NEGA , HVALA BOGU , TUDI NARAVNIH NESREČ NI, TAKO DA JE VELIK NESMISEL NABAVA TAKEGA DRAGEGA VOZILA , ZA VOŽNJO NA VESELICE !?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.