https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Neurje povzročilo nemalo preglavic; na Goričkem klestila toča

01.09.2014 ob 7:57  

Ponoči je tudi Pomurje zajela vremenska fronta z neurji z nevihtami, močnimi nalivi in sunki vetra. Še vedno lahko pričakujemo nevšečnosti.


V nedeljo zvečer po 22. uri so po podatkih Centra za obveščanje Uprave za zaščito in reševanje RS prejeli več prijav iz različnih krajev v severovzhodni Sloveniji, med drugim iz Cankove, Rogaševcev, Puconcev o zalitih objektih in cestah zaradi močnega naliva.

Ob 22.00 je v naselju Krašči približno 10 minut padala toča. Na regionalno cesto v bližini gostinskega lokala je voda nanesla gramoz, ki so ga odstranili delavci CP Murska Sobota. Ob 0.35 je v Moravskih Toplicah močno narasel potok Lipnica. Posredovali so poveljnik CZ in delavci komunalnega podjetja Čista narava, ki so potok Lipnica zajezili s protipoplavnimi vrečami v dolžini približno 10 do 15 metrov. Ob 1.53 je v Tešanovcih poplavilo cesto. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so postavili ustrezno prometno signalizacijo.

Odkrita streha in izpad elektrike

Ob 23.01 je na Ulici Prekmurske čete v Črenšovcih odkrilo del strehe na stanovanjski hiši. Posredovali so gasilci PGD Črenšovci, ki so odkrito streho prekrili s folijo. Ob 23.40 je v Gaberju in okolici prišlo do izpada električne energije, pri čemer je brez nje ostalo 1704 odjemalcev. Napako so delavci Elektra Maribor odpravili do 1.22.

Še bo deževalo

Kot napovedujejo meteorologi, bo danes oblačno. Čez dan bo dež slabel in popoldne predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji ponehal. V zahodnih krajih se bo delno zjasnilo. Pihal bo severni ali severovzhodni veter. V torek bo oblačno, občasno bo deževalo, najmanj dežja bo v zahodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne danes in jutri od 11 do 17.

Na Arsu ob tem opozarjajo, da lahko ob močnejših nalivih in nevihtah lahko hitro in močno narastejo hudourniki in manjše reke ter ob tem poplavijo na izpostavljenih mestih ob strugah.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.09.2014 ob 11:42 puconci gost

      ma ka me briga za točo pa povodnji

      0 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2014 ob 5:52 gost

      seveda ka ideš v bonto pa kupiš

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2014 ob 6:58 smrkci gost

      Človek uničuje naravo,narava pa človeka.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.