https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

O prihodnosti Študentskega bogračfesta s Petrom Pallerjem

Lendava, 03.09.2014 ob 7:00  

Zadnjih nekaj let je Klub študentov Lendava organiziral Študentski bogračfest v okviru Bogračfesta v Lendavi, a letos temu ni bilo tako, saj organizator tega ni dovolil. Ali bo v prihodnje organizacijo te največje lendavske prireditve prevzel KŠL, ki je znamko tudi registriral, smo se pogovarjali s predsednikom kluba Petrom Pallerjem.


Kot je povedal Peter Paller iz KŠL, iz tega razloga letos niso povabili nobenega študentskega kluba iz Slovenije in niti mladim iz lokalnega okolja niso mogli priskrbeti, da kuhajo v sklopu Študentskega bogračfesta. Paller dodaja, da je cilj same prireditve spodbujati mlade oz. študente, da se udeležijo tekmovanja, sestavijo ekipo in so del te lendavske tradicije. Sicer KŠL Študentski bogračfest vsako leto organizira tudi v Mariboru in v Ljubljani, vendar tam lahko sodelujejo le študentski klubi, ne pa fizične osebe/skupine. Za take je bila primerna lendavska prireditev, vendar letos te možnosti v Lendavi ni bilo.

V KŠL dodajajo, da je do sedaj z organizatorjem Bogračfesta vedno veljal dogovor, da imajo mladinske ekipe nižjo prijavnino, a tudi tega letos ni bilo. Na vprašanje, ali v prihodnje morda sami razmišljajo prevzeti vajeti organizacije Bogračfesta v svoje roke, saj je ravno KŠL tisti, ki je registriral blagovno znamko Bogračfest, pa je Paller odgovoril: »Glede organizacije v naslednjih letih lahko rečem samo to, da bomo videli, kako se bo v prihodnje odvijal naš pogovor z dosedanjimi organizatorji.«

»Kot klub dejansko nimamo želje "škoditi" sami prireditvi, oz. znamki, tako da močno upam, da bomo našli skupno rešitev in v prihodnje ne bo prišlo do takih in drugačnih zapletov,« je zaključil Paller.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.09.2014 ob 11:54 Bograč gost

      Pa dajte no, ne more ta samovšečneš Paller o neki spravi tupit. Naj si raje manj polni žepe od društev kjer je zraven pa bo dosti bolje. Kaj ta KŠL sploh dela, kako podpira študente v svojem okolišu, ki ni le Lendava?! Stavkajo z Naftaši, za delavce ostalih firm v težavah pa se jim jebe in temu oni pravijo podpiranje? Podpirajo svojih nekaj prireditev, ki so same sebi namen in zato delajo gromozanske minuse. Seveda pa si za to "odlično" delo iz KŠL (davkoplačevalskega) fonda izplačujejo honorarje, namesto da bi jih namenili študentom ali pa tudi, kot pomoč delavcem, ki že več mesecev niso dobili plače. Ampak lažje je izdelat nekaj transparentov pa skakat po mestu, keš pa v svoje žepe pospravit. Zato pa ima recimo on dosti več € v žepu, kot delavci, ki delajo že xy let. Čudno in primerno za kontrolo.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2014 ob 8:23 Stewen gost

      BOGRAČFEST - "Lendavski študentje" se ukvarjajo z bogračfesti, bojim pa se, da se ne predajajo študiju. Javno sprašujem: 1. Koliko članov šteje klub, 2. V katerih letnikih so?, Kaj študirajo (poleg bogračfesta)?, Kolikim se obeta prehod v nov letnik?... Koliko je "večnih študentov"? Lepo in pohvalno je biti uspešen študent! To mora biti v prven planu (ospredju).In če gre, potem ni nič slabega, če jim še gre kuhanje bograća in/ali objemanje mimoidočih.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.