https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Če piješ, ne sedi za volan

 

V preteklem dnevu so policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, štiri  kazniva dejanja, kršitev javnega reda in miru, tri povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

S področja kriminalitete so bile obravnavane tri tatvine in poškodovanje tuje stvari. Na območju Lendave je neznanec na gradbišču iz delovnih strojev odtujil 380 l dizelskega goriva. Na avtocestnem postajališču pri Murski Soboti pa sta bili obravnavani tatvini goriva iz parkiranih tovornih vozil. Policisti s PP Lendava so obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila na katerem je neznanec povzročil za 100 EVR materialne škode.

Javni red in mir je bil kršen enkrat  v zasebnem prostoru. Kršitelj  se je po intervenciji policistov  pomirili.

Praznovanja v decembru so pogosto povezana z uživanjem alkohola. Vsem voznikom, ki na takšnih praznovanjih zaužijejo alkoholne pijače policisti svetujejo, da ne sedejo za volan. Ne dovolite, da bi se veselo praznovanje končalo s tragedijo na cesti, ki vas bo spremljala celo življenje! Lastnikom gostinskih lokalov in organizatorjem javnih prireditev pa policisti priporočajo pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola. Policisti pozivajo gostince, da naj ne točijo alkoholnih pijač mladoletnim in tistim, ki so že pod vplivom alkohola.

Meritve hitrosti bodo na območju Policijske postaje Gornja Radgona.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.