https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Mladi, doživite nepozabno septembrsko dogodivščino v estonskem Talinu

05.09.2014 ob 13:00  

Od 22. do 29. septembra bo v glavnem mestu Estonije – Talinu potekala mednarodna mladinska izmenjava (Youth in Action – Erasmus +) na temo medijev (The Third Power).


Že nekaj let vedno bolj popularne postajajo mednarodne izmenjave, kjer se srečajo posamezniki iz različnih evropskih držav, ki spoznavajo različne kulture in med sabo delijo izkušnje na določeno temo. Pri tem se odvijajo najrazličnejše delavnice, debate, spoznava se okolje ter prebivalci države, kjer se delavnice odvijajo, in še kaj.

Države udeleženke na tokratni izmenjavi, ki se bo odvijala konec meseca v Talinu, bodo Estonija, Češka, Francija, Slovenija in Italija. Iz vsake države se bo zbralo osem mladih med 18 in 25 letom. Izjemoma so lahko udeleženci stari tudi med 25 in 30 let, vodja posamezne države pa je lahko poljubnih let.

Celotna izmenjava bo potekala v angleščini, vendar obvladanje angleškega jezika ni pogoj, saj se organizatorji vedno potrudijo, da vsi udeleženci dobro sodelujejo in sporazumevajo na različne načine.

Da pa bi te mladinske izmenjave bile dostopne mladim, je 70% vseh potnih stroškov pokritih, prav tako pa 100% stroškov bivanja, hrane, organizacije in delavnic. Kar pa je obvezno za vse udeležence, tudi za tiste, ki se redno udeležujejo izmenjav, pa je 30 evrov prijavnine, ki se poravna na sami izmenjavi.

Foto zgoraj: obala Estonije, ki jo bodo lahko doživeli tudi udeleženci septembrske izmenjave

Ob koncu izmenjave vsak prejme še Youthpass kot uradno potrdilo o neformalnem izobraževanju na določeno tematiko, ki mu lahko služi kot dodatna priloga pri življenjepisu.

Mednarodna izmenjava je izjemna izkušnja za vsakega, ki rad potuje, spoznava ljudi iz različnih držav, se uči jezikov.

Za vse dodatna vprašanja o izmenjavi se lahko obrnete na Saro: sara.dconnect@gmail.com, obiščete pa jih lahko tudi na njihovi Facebook strani (Društvo Connect).

 

Nekaj utrinkov iz podobnih izmenjav si lahko ogledate na spodnjih povezavah:

FOTO: Mladi v akciji na Siciliji

 

FOTO: Prostovoljci iz petih držav v Angliji iskali rešitve, kako "Skupaj zgraditi Evropo"

 

"Lets build Europe together!"

 

Prostovoljci iz sedmih držav so se v Rakičanu učili osnov novinarstva

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.