https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

3M

FOTO: V Černelavcih so pozdravili jesen s pesmijo in plesom

Černelavci, 7.9.2014  

V soboto je v Černelavcih potekala prireditev Pozdrav jeseni 2014, ki ga je organiziral  Zavod Roka v sodelovanju s Kulturno-turističnim društvom Černelavci. Poleg kulturnega programa je v sklopu prireditve bila odprta še fotografska razstava, potekale so kreativne delavnice, nastopili pa so tudi Ljudski godci iz Černelavcev. Zvečer pa je zbrane zabavala skupina Blue Planet.

 

V Černelavcih so jesen pozdravili najprej z otvoritvijo fotografske razstave Kulturno prosvetnega društva Bazovica Reka na temo morje. V morskem stilu so organizatorji okrasili oder in pričakali nastopajoče v kulturnem delu, ki je potekal v okviru projekta 3M: Mura-Media-Minority, kulturno in manjšinsko sodelovanje na obeh straneh reke Mure in širše.  Predstavila so se hrvaška in slovenska društva ter organizacije. Slovensko kulturno društvo Istra Pulj je pripravilo kreativne delavnice, dogajanje pa je popestrila černelavska skupina ljudskih godcev.

V kulturnem delu so nastopili Mešani pevski zbor Černelavci, plesna skupina Frčafele, mladinska igralska skupina Slovenskega kulturnega društva Nagelj iz Varaždina s šaljivo igro Ljubezen ob meji, folklorna skupina Kulturno prosvetnega društva Bazovica iz Reke s plesom Istrski balun in Spletom gorenjskih plesov, tamburaši iz Slavonije, pevski zbor Slovenskega kulturnega društva Istra iz Pulja in  tamburaši Hrvaškega kulturnega društva Pomurje z vokalistko Jasno Vuradin Popović.

Po končanem kulturnem programu je sledila zabava s skupino Blue Planet ob dobri hrani in pijači.   

Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013 in je delno financiran s strani Evropske unije znotraj Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.