https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občina Puconci - turistom eden izmed najbolj prijaznih krajev v Sloveniji

12.09.2014 ob 7:30  

Prešnji teden so v okviru akcije Dnevnikove razvidnice razglasili do turistov najbolj prijazne kraje, ki so po izboru bralcev časnika Dnevnik, poslušalcev Radia Veseljak in strokovne komisije prejeli najboljše ocene. Na vrhu seznamov so je znašla tudi Občina Puconci.


Z željo, da bi preverili dejanske razmere v turizmu pri nas, so naključno izbranih 16 slovenskih krajev (Ilirska Bistrica, Kamnik, Kobarid, Kočevje, Komen, Krško, Logatec, Medvode, Ormož, Piran, Puconci, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Tržič, Žalec in Žužemberk) ocenili skozi oči tujih državljanov.

Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, povsem avtonomno in brez kakršnih koli namigov. Prepustili so jih lastni iznajdljivosti in v izvidnico so se podali povsem neobremenjeni. Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, preizkusili gostinsko in hotelsko ponudbo, si ogledali znamenitosti in nasploh kot pravi turisti spoznavali zgoraj omenjene kraje.

Pohvale in kritike Dnevnikovih izvidnikov so bile seveda dobronamerne. Namen izvidnic je namreč opozoriti tako na lepe kot tudi manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bo ta postala do gostov še bolj prijazna in še bolj gostoljubna.

V kategoriji »Turistom najbolj prijazen kraj po izboru bralcev časnika Dnevnik« se je Občina Puconci znašla na odličnem tretjem mestu. Prehitela sta ju le občini Kobarid in Ormož. Po izboru poslušalcev Radia Veseljak in strokovne komisije pa je prvo mesto dosegla Občina Kamnik.

Vir: Dnevnik

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2014 ob 8:00 smrkci gost

      Ja Turnišče pa najbolj ne prijazna.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.