https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Razkrižju dobili brezplače prikazovalnika hitrosti za večjo varnost v prometu

Razkrižje, 10.09.2014 ob 8:00  

Občina Razkrižje bila uspešna pri javnem pozivu Javne agencije RS za varnost prometa, ki je v sodelovanju s podjetjem Intermatic pripravila projekt Skupaj za večjo varnost, v okviru katerega so na razpisu izbrali lokalne skupnosti, ki so dobile zastonj prikazovalnike hitrosti za obdobje enega leta.

V ponedeljek je na sedežu Javne agencije RS za varnost prometa v Ljubljani potekala slovesnost ob podpisu Sporazuma in prevzemu merilnika hitrosti, kjer je s strani Občine Razkrižje bila prisotna podžupanja, dr. Božica Ceković Budinski.

Občina Razkrižje je letos tako ena izmed devetih izbranih občin in edina iz Pomurja, ki je na podlagi popolne vloge in ustrezanju merilom, prejela prikazovalnik hitrosti  »Vi vozite« v enoletni brezplačni najem. Prikazovalnik je že nameščen v bližini Osnovne šole in vrtca Razkrižje, Zdravstvene postaje in lekarne, oz. v vaškem jedru Šafarsko, kjer  je prometna varnost slabša, saj po tem delu občine še ni pločnikov. Že v nekaj dneh se je izkazala učinkovitost pri zmanjšanju hitrosti voznikov na tem območju.



Za večjo varnost v prometu si Občina Razkrižje predvsem prizadeva, da bi se nadaljevala rekonstrukcija regionalne ceste od križišča v Razkrižju pa do Mejnega prehoda Gibina, kjer bi pridobili tudi pločnike; vendar pa je investicija odvisna predvsem od državnih sredstev.

Poleg razkriške občine so bile uspešne še občine Ajdovščina, Cerknica, Cirkulane, Dravograd, Podvelka, Rečica ob Savinji, Šentjur in Vodice.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.09.2014 ob 14:23 Stewen gost

      KAJ PA TELEING? Če se prav spominjam je pred letom ali še več razkriški Teleing postavil merilnik hitrosti v Dokležovju. Le zakaj ga ni še na (bivšem) sedežu firme v domačem Razkrižju?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.