https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Reka Mura prestopila tudi breg na Apaškem polju

Apaška dolina- Gornja Radgona, 13.09.2014 ob 20:05  

Po obilnem deževju je svoj breg ponekod prestopila tudi reka Mura, ki tudi po Apaški dolini kaže zobe nekaterim domovom, ter podtalnica, ki je zalila že nekaj kleti.


Po večdnevnem obilnem deževju, ki je Slovenijo doletelo v preteklih dneh, so reke ponekod v Pomurju močno narasle. Ena izmed teh je tudi reka Mura, ki je svoj breg prestopila tudi ponekod po Apaški dolini. Najhuje za enkrat je v naselju Lutverci, kjer se je reka razlila po celotnem travniku in gozdu ob nasipu, kateri ščiti naselje pred poplavami. Lokalni gasilci so zato že od jutra v polni pripravljenosti, izvedli so tudi že kar nekaj intervencij, ob tem pa bodo ostali na straži še vso noč, saj bi lahko po dežju voda spet narasla.

Reka je prestopila svoj breg tudi v Črncih pri znanem pohodniškem mostu čez Muro, kjer se je počasi začela razlivati po gozdu in bližnji gostilni ˝Kolesarski postojanki˝.  V Segovcih reka, ki je za enkrat poplavila le stezo ob Muri, grozi hiši, ki je od reke oddaljena le nekaj metrov. Prav tako domačini s strahom hodijo opazovat naraščaj reke v Gornji Radgoni, kjer njihove hiše od reke loči le betonski zid, do katerega pa se bo reka s takšnim tempom dviganja povzpela le v nekaj urah. 

( Gornja Radgona ob betonskem zidu ob 16:03 uri )

Pretok reke Mure ob 16:00, je bil 1100 kubičnih metrov na sekundo, hidrologi pa poročajo da reka še občutno raste.

( Črnci kolesarko- pohodniški most; 17:07 ) 

( Avstrijska stran mostu, 17:12; Avstrijski gasilci zavarovali poplavno območje ob Muri )

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2014 ob 10:00 dr gost

      Grozno ... :S Zakaj so potrebni taki nerealni filtri za slike poplavlenih območij je pa resno čista nepotrebno pa glupo ... Saj pa vsi vidimo kak je vni, halo!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2014 ob 10:23 gost

      za pomurca samo slikajo majstri :) haha

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. stajerc
      14.09.2014 ob 16:23 stajerc

      Meni je pa prav všeč, da se na fotkah ne vidi samo temačna stran dogodkov, ki so vas doleteli, ampak da na fotki opaziš tudi svetlo stran! Lp iz Lenarta in želim vam čim manj neprijetnosti!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.