https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lipovcih so kuhali bučno enolončnico in obeležili 20 let delovanja turističnega društva

Lipovci, 14.09.2014 ob 9:00  

TD Lipovci je v sodelovanju s KS Lipovci in ZTK Beltinci pripravilo na športno-rekreacijskem centru 12. Mednarodni praznik buč - pozdrav jeseni. Obiskovalci so lahko poskusili bučno enolončnico in druge ejdi iz buč ter si ogledali aranžmaje iz buč. Ob 20. obletnici TD Lipovci pa so podelili tudi priznanja najzaslužnejšim.


Prireditev se je začela že v petek z razstavo buč in starega kmečkega orodja, delavnico s poslikavo in izrezovanjem buč, čiščenjem buč, spoznavanjem in uporabo zdravilnih zelišč z domačega vrta ter uživanjem v zeliščnih namazih, bučnih palačinkah in zeliščnem čaju. Zvečer je sledil literarni večer ob soju sveč z branjem pesmi ljubiteljskih pesnic in pesnikov.  V soboto pa so pripravili sedaj že tradicionalno tekmovanje v kuhanju bučne enolončnice. Obeležili pa so tudi 20. obletnico delovanja domačega turističnega društva. Ob tej priložnosti so pohvalili delovanje društva sedanji predsednik Daniel Zadravec, ki je obiskovalcem predstavil še zgodovino društva, predsednik KS Lipovci Janko Bezjak, prva predsednica društva in direktorica ZTK Beltinci Elica Horvat ter župan občine Beltinci dr. Matej Gomboši.

Podelili so priznanje najzaslužnejšim, ki so veliko pripomogli v TD Lipovci. Podelili so še priznanje za naj domačijo, ki jo je letos prejela družina Kovačič. Za najboljši aranžma iz buč pa so ocenili aranžma družine Mlinarič.  Ocenili so tudi skuhane bučne enolončnice. Izmed 12 ekip je strokovna komisija ocenila, da je najboljšega skuhala ekipa KTD Dokležovje, drugega ekipa Prekmurskih Avstralcev in tretjega ekipa TD Büjraš Ižakovci. 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.09.2014 ob 10:41 krofaš gost

      Gajdaši tikvi süjnejo .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.09.2014 ob 10:50 gost

      Dragi Prekmurci in Prekmurke. Skoraj cela naša regija je pod, ljudje si rešujemo svoje premoženje, koliko si ga lahko in nemilo opazujemo kako nam voda uničuje naše "žulje" , tu pa si privoščijo kmečko "fešto". Kje je zdaj tista naša prekmurska oz. slovenska zavist, da je treba sočloveku pomagat! Vsaka "čast" tudi županu da je dovolil organizirati ta dogodek , namesto da bi ga zaradi izrednih razmer prestavil na kasnejši termin.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.09.2014 ob 11:40 loleki gost

      naj si lipovčari rajši zmijslijo kaj svojega,nej pa ka skoro vse prireditve kopejrajo od drujgij. Sicer pa je zgornji komentar vse povedal.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.09.2014 ob 12:53 Spomin gost

      Ka pa Sulija je nej bilo? Se strinjam z predhodnikom. Praznik buč so prekopirali od Bodončarov, postavljanje mlaja od Gančancon, slikarsko kolonijo je Izak sam začno, s tem da so mu prav Lipovčari sami metali na začetku polena pod noge, zdaj naednok pa so tak fejst ponosni na njega!

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.09.2014 ob 12:51 gost

      tudi, če skopejrano že znajo napravi tak ka je bole obiskano kak indri

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.09.2014 ob 13:19 domačin gost

      DOBRO OBISKANO ? Vejpa kuharje denite vkrej , pa boste videli kolko vas je bilo !? Samo edni pa isti , pa samo tej pesmari , drujgo tak nemajo , na čelu z starimi mamcami pa z Bezjakom ! Niti svojega vodijča te priredijtve ves ne premore ?????Župan pa je lejku bil tukaj , kajti pred lidij drugih si ne upa ! Beda od sočutja intd......Tole so enolončnice za svin...........j.....e !!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.09.2014 ob 15:19 gost

      To soboto so bile izredne razmere, pa je kljub temu bilo kar nekaj lidij. Če bi vreme slujžilo pa bi bilo puno igrišče lidij. Samo či pogledneš za prvi maj-še iz drugij vasij odijo v Lipovce.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.09.2014 ob 15:30 bratončar gost

      Ali te Bezjak je pa tata mata za gajdaše .Prišel v Lipovce pa takše funkcije doubo .Še žena je znala povedati od kec couna " gajdaši " pa nikoli nej prle živejla v gajdašovcaj .Sramota ka v vesi nemrejo izvoliti domačijna ampak prišleka

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.