https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mura upada, posledice bodo vidne kmalu

Črnci, Apače, Gornja Radgona, 14.09.2014 ob 17:45  

Po včerajšnjih hudih poplavah reke Mure naj bi gladina reke počasi že začela upadati.


Prve nevšečnosti je začel povzročati tudi 11-mlinski potok po Apaški dolini, ki se je začel mašiti v Črncih, kjer čez pretočno betonsko cev pod cesto naneslo veliko lesenih tramov, plastenk in ostale navlake in tako zamašilo celotno stran potoka. Posredovati so morali domačini, katere bi v nasprotnem primeru potok poplavil. ˝To je katastrofa˝, so odločno dejali in čistili naprej.

Poplavljena je tudi kolesarska postojanka ˝Becikl˝ pri kolesarsko- pohodniškem mostu Črnci, kjer je iz urejenega lokala odneslo veliko klopi, sodov, ki so služili kot mize itd... Trenutni pretok reke je ustaljen poročajo na Agenciji Republike Slovenije za okolje, kar pa po neuradnih napovedih ne bo trajalo dolgo. Problem z visoko reko je nastal tudi v Gornji Radgoni, kjer so zaradi nevarnosti, da bo reka narasla in zalila kavarno Metropol pri nakupovalnem centru Maximus in bližnje parkirišče, morali posredovati Radgonski gasilci, ki so delček podrtega obzidja zavarovali z vrečami polnimi peska. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.