https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Evropski dan judovske kulture na gradu Negova

16.09.2014 ob 14:00  

Na gradu Negova je potekalo odprtje dokumentarne razstave »Romi v gibanju« in koncert Klarise Jovanović in Della Segodba ter akustične skupine Kontra-Kvarteta.  


Potekalo je odprtje razstave na panojih, ki predstavlja zgodovinski vpogled v usodo Romov na evropskih tleh. Poseben del je namenjen problematiki diskriminacije in nestrpnosti do Romov, dopolnjeni s pričevanji žrtev medvojnega genocida. Obravnavana tematika je predstavljena na poljuden, a strokovno podkovan način in je še posebej primerna za osnovno in srednješolsko mladino.

Za magično glasno so poskrbeli Klarisa Jovanović (glas) in glasbeniki Vasko Atanasovski (sopranski saksofon, flavta, vokal, tolkala, glas), Luka Ropret (kitara, glas) in Žiga Golob (kontrabas, glas), multiinstrumentalisti, avtorji lastnih glasbenih projektov. Predstavili so bogato dediščino pesmi španskih Judov.

S svojimi ritmi je navdušila tudi akustična etno skupina Kontra-Kvartet, ki izvaja tradicionalno judovsko glasbo, klezmer glasbo. Klezmer je glasba židovskih trubadurjev in zajema veliko priljubljenih skladb iz različnih avtohtonih kultur.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.