https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Hiša družine Koren iz Ptujske ceste spet poplavljena

16.09.2014 ob 8:22  

Brez pomoči gasilcev in gasilske tehnike bi bil boj z uničujočo vodo obupen, dolgotrajen in nemogoč.


Letošnje izrazito mokro in deževno vreme botruje negodovanju, žalosti in obupu. Prav takšnemu obupu in žalostnem dogodku je priča družina Štefana in Milice Koren iz Ptujske ceste pri Gornji Radgoni.

Njihova  vzorno urejena domačija in prijeten dom leži na ravninskem delu vasice Ptujska cesta nekaj deset metrov od vaškega potoka, ki meji na sosednjo občino Radenci in vas Boračeva. Največji problem, ki jih tare in ogroža ter uničuje njihov dom je nenehno poplavljanje hiše in posestva.

Milica  je meni da takšnih poplav in zalivanje njihove hiše, katerega so priče te dni še ne pomnijo. Res da smo že velikokrat bili primorani izčrpavati vodo iz spodnjih prostorov naše hiše, a tokrat je bilo zares katastrofalno dejanje. Dve noči nismo zatisnili očesa, strah in škoda, ki se poraja pred nami že dva težka dneva, nam ne da miru.

Štefan je dejal, da že več let opozarjajo in prosijo pristojne službe, da bi uredili problem in tako dokončno rešili zadevo. Le večje prepuste pod lokalno cesto bi bilo  potrebno vgraditi in očistiti jarek pa bi bilo urejeno in takšnih težav nebi bilo. Ker pa posluha od pristojnih nikakor ni, se poplavljanje in zalivanje hiše  nenehno ponavlja,  s tem se počutijo ogrožene, uničuje pa se njihovo imetje. Zahvaljujejo pa se tudi gasilcem iz Orehovcev in Gornje Radgone, saj bi brez njihove pomoči in tehnike bil boj z uničujočo vodo dolgotrajen in nemogoč.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto in tekst: Marjan Slavič

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2014 ob 14:22 micka gost

      To je pa res katastrofa

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2014 ob 12:39 čččč gost

      micka -------- ne pretiravli in ne skači

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.